Sangele Papei Ioan Paul al II-lea, in catedrala greco-catolica din Cluj

Cateva picaturi din sangele Papei Ioan Paul al doilea au fost aduse la Cluj-Napoca. Sute de credinciosi s-au inchinat in fata relicvariului care va ramane in custodia catedralei greco catolice din oras.

Author: A.C. luni 23 octombrie 2017 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primul papa care ne-a vizitat tara a ramas dupa moarte si cel mai iubit: Papa Ioan Paul al doilea a luptat pentru pace si pentru dialogul intre religii, a contribuit la caderea zidului Berlinului care a dus la prabusirea comunismului in Europa, iar acum, ramasitele sale au fost aduse in Romania ca sa le dea putere celor in nevoie.

Anton Crisan- preot: “Am primit aceste moaste care vor ramane in eparhia noastra, la episcopie si le aducem in momente mai importante”. 

Relicvariul cu sangele papei a fost asezat in inima catedralei greco catolice "Schimbarea la fata" chiar in ziua comemorarii sale. Doamna din imagine a avut norocul de a-l vedea pe suveranul pontif in 1999, atunci cand acesta le-a vorbit zecilor de mii de credinciosi veniti din intreaga tara pentru Liturghia oficiata in Parcul Izvor.

Papa Ioan Paul al doilea a calatorit in 104 tari, a canonizat 482 de sfinti si a beatificat 1 338 de oameni, mai mult decat toti papii din ultimele patru secole. A fost beatificat in 2011 de catre Papa Benedict al XVI-lea si a fost canonizat apoi de catre Papa Francisc la 27 aprilie 2014.

Ramasitele sale pamantesti sunt depuse in Grotele Vaticanului.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si