Sangele Papei Ioan Paul al II-lea, in catedrala greco-catolica din Cluj

Cateva picaturi din sangele Papei Ioan Paul al doilea au fost aduse la Cluj-Napoca. Sute de credinciosi s-au inchinat in fata relicvariului care va ramane in custodia catedralei greco catolice din oras.

Author: A.C. luni 23 octombrie 2017 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primul papa care ne-a vizitat tara a ramas dupa moarte si cel mai iubit: Papa Ioan Paul al doilea a luptat pentru pace si pentru dialogul intre religii, a contribuit la caderea zidului Berlinului care a dus la prabusirea comunismului in Europa, iar acum, ramasitele sale au fost aduse in Romania ca sa le dea putere celor in nevoie.

Anton Crisan- preot: “Am primit aceste moaste care vor ramane in eparhia noastra, la episcopie si le aducem in momente mai importante”. 

Relicvariul cu sangele papei a fost asezat in inima catedralei greco catolice "Schimbarea la fata" chiar in ziua comemorarii sale. Doamna din imagine a avut norocul de a-l vedea pe suveranul pontif in 1999, atunci cand acesta le-a vorbit zecilor de mii de credinciosi veniti din intreaga tara pentru Liturghia oficiata in Parcul Izvor.

Papa Ioan Paul al doilea a calatorit in 104 tari, a canonizat 482 de sfinti si a beatificat 1 338 de oameni, mai mult decat toti papii din ultimele patru secole. A fost beatificat in 2011 de catre Papa Benedict al XVI-lea si a fost canonizat apoi de catre Papa Francisc la 27 aprilie 2014.

Ramasitele sale pamantesti sunt depuse in Grotele Vaticanului.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește... Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește casa iubirii. Eliminarea care a dat toate strategiile peste cap!
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si