Sânziene 2023. Precum la orice sărbătoare ce are cruce roșie în calendar, anumite activități zilnice sunt strict interzise. Iată ce nu au voie să facă creștinii! 

Sânzienele sau Drăgaica sunt sărbătorite în fiecare an, pe data de 24 iunie, atunci când în calendarul ortodox este marcată și Nașterea Sf. Ioan Botezătorul.

De Sânziene, credincioșii sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, iar sărbătoarea mai este denumită popular și Drăgaica.

Citește și: Sf. Petru și Pavel 2023. Ce nu se face în această zi sub nicio formă?

Potrivit tradiției,  Sânzienele  sunt considerate zâne bune, dar, ar trebui să fim foarte atenți, deoarece ele pot deveni și forțe dăunătoare, ajungând chiar să îi lovească pe cei păcătoși cu „lanțul Sânzienelor”, pot stârni din senin vijelii și grindină, lăsând astfel câmpul fără rod și florile fără leac. 

Ce nume se sărbătoresc? Cui spunem La mulți ani pe 24 iunie?

Sânziene 2023. Ce nume se sărbătoresc? Cui spunem La mulți ani pe 24 iunie?

Sânziene 2023. Ce nume se sărbătoresc? Cui spunem La mulți ani pe 24 iunie?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Sânzienele sau Drăgaica marchează mijlocul verii și e considerată și momentul optim pentru culegerea plantelor de leac. Fetele strâng flori de Sânziene pentru a le pune sub pernă, în noaptea premergătoare sărbătorii, în credința că își vor visa ursitul.

În această zi, anumite persoane sunt sărbătorite. Iată cui îi spunem „la mulți ani”!

Numele Sânziana este de origine românească și înseamnă „ziua Sfântului Ion”. În ziua de Sânziene se sărbătoresc și femeile care poartă numele de Sinzioana sau Simzeana.

Mesaje speciale de Sânziene

„Nu uita sa-ti pui sub perna flori de sanziene! Ursitoarele spun ca-ti vei visa alesul in aceasta noapte! La multi ani!”

„La multi ani, draga Sanziana! Zanele bune sa-ti calauzeasca pasii in viata!”  

„Mult noroc, viata senina si tot ce iti doresti sa-ti aduca Sanzienele in noaptea magica! Nu uita sa-ti pui sub perna flori de sanziene! Ursitoarele spun ca-ti vei visa alesul in aceasta noapte! La multi ani!”

Citește și: Mesaje de Sânziene 2023. Urări superbe pentru această mare sărbătoare

„La multi ani cu sanatate! Tot ce-ti doresti sa se implineasca, sa ai o zi plina de bucurii si surprize neasteptate!”

„Tu ai puteri mai presus de ale ingerilor si viata mea este paradisiaca alaturi de tine. Stapana inimii mele, iti ofer azi roadele ei, care ti se cuvin: toata dragostea mea iti apartine! La multi ani, Sanziana!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si