Sărbătoare mare pentru români. 17 iulie 2020 - zi importantă în calendar

Sărbătoare mare pentru români. 17 iulie 2020 - zi importantă în calendarul ortodox. Află cui trebuie să-i urezi la mulți ani.

Author: Georgiana Balaban joi 16 iulie 2020 , 22:03

sărbătoare mare 17 iulie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare mare pentru români. 17 iulie 2020- zi importantă în calendar. Toți românii vor sărbători. La această dată, în fiecare an, se sărbătorește o sfântă.

Pe data de 17 iulie este prăznuită Sfânta Mare Muceniță Marina. Împreună cu ea este sărbătorit și Sfântul Eufrasie, dar și Sfinții Sperat și Veroniche.

Sărbătoare mare pentru români. 17 iulie 2020- zi importantă în calendar

Sfânta Marina provenea din Antiohia Pisidiei și era singura fiică a lui Edisie. După ce mama ei a murit, aceasta a ajuns la o femeie, fiind dată de tatăl ei. La vârsta de 12 ani, Sfânta Marina urma deja calea Domnului, rugându-se pentru a învăța credința creștinilor. Astfel, trei ani mai târziu a câștigat lupta muceniciei.

sărbătoare mare 17 iulie

Citeste si: Un nou cutremur în România, joi seară. Ce magnitudine a avut seismul

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: România, inclusă de autorităţile din Belgia în zona portocalie

Citeste si: Legea pentru carantină și izolare intră în linie dreaptă. „Am reuşit în urmă cu puţin timp să finalizăm raportul”

Credința sa a ajuns la urechile ighemonului Olimvirie, care a dat poruncă slugilor să fie bătută cu toiege și să o bage în temniță pentru a se lepăda de Dumnezeu. Atunci a avut loc un cutremur mare, iar un balaur a ieșit la suprafață sufla foc în jurul Sfintei Marina. Îngrijorată, aceasta a început să se roage până ce balaurul s-a transformat în câine negru pe care Sfânta Marina l-a bătut cu un ciocan.

sărbătoare mare 17 iulie

După o vreme, văzând că în continuare se roagă la Cel de Sus, crudul ighemon s-a mâniat și mai tare și după ce a supus-o din nou mai multor chinuri, a decapitat-o.

Citeste si: Marcel Pavel, probleme de sănătate după ce a scăpat de Covid-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si