Sarbatoare mare astazi pentru credinciosii ortodocsi din intreaga lume - Este Duminica Fiului Risipitor - Ce traditii trebuiesc respectate

Astazi este sarbatoare mare in lumea crestin ortodoxa pentru ca la aceasta data, credinciosii sarbatoresc Duminica Fiului Risipitor.

Author: C.I.P. duminică 12 februarie 2017 , 11:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tot in data de 12 februarie este pomenit si Sfantul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari.

Sfantul Meletie a fost contemporan al Sfintilor Vasile, Grigorie si Ioan si a ramas in constiinta credinciosilor ca aparatori al dreptei credinte in fata ereziei ariene, erezie ce nega divinitatea celei de-a doua Persoane a Afintei Treimi.

Sfantul Meletie a participat si la cel de-al doilea Sinod Ecumenic de la Constantinopol din anul 281, sinod la care imparatul Teodosie i-a aratat o cinste aparte. La acest Sinod, Dumnezeu a lucrat cu ajutorul Sfantului Meletie si a facut minuni.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

In aceasta zi sfanta, mai ales ca este si duminica, credinciosii trebuie sa mearga la biserica, sa lase treburile casnice si sa cinsteasca numele domnului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si