Fiecare țară are obiceiurile sale. De exemplu, un obicei din moși-strămoși din România este cel de a îngropa morții în curtea locuinței. Această tradiție se practică în mai multe zone din țară, cum ar fi și un sat din Alba. O femeie care a cumpărat recent o casă în acea zonă, a avut parte de un șoc când a văzut mormintele în curte.
Satul unde morții se îngroapă în curtea casei
În satul Vinţu de Jos, din judeţul Alba, localnicii își îngroapă morții în curtea casei. Locuitorii mărturisesc că așa este obiceiul, ei păstrând tradiția din moși-strămoși.
Un localnic a mărturisit că în curtea în care locuiește i-a îngropat pe toți cei dragi lui.
"Îi înmormântează în grădina casei, ca aici a fost obiceiul din moși-strămoși, noi așa ne-am pomenit și așa știm... S
ocrii, bunicii, maică-mea, taică-miu e dincolo", a mărturisit un localnic, potrivit antena3.ro.
O femeie care a cumpărat recent o casă în zonă, a avut un șoc când a văzut mormintele din curte. Proprietarii au mărturisit că este un obicei interesant, despre care știau.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: IPS Teodosie, despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile- antena3.ro
Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro
"Știam de obiceiul de a se îngropă oamenii în spatele casei sau în grădină și am fost surprinși să vedem două morminte aici de când am cumpărat, este un obicei destul de interesant", au declarat proprietarii.
Viceprimarul din sat a declarat că obiceiul va dăinui cât oamenii o să mai trăiească în acea zonă.
"Atâta timp cât oamenii de aici din zonă mai trăiesc în locurile astea o să se păstreze obiceiul ăsta.
Preotul e obișnuit, trăieste și el aici în zonă", a declarat viceprimarul din Vințu de Jos.
Deși legislația prevede ca înhumarea persoanelor să se realizeze în locuri special amenajate, oamenii din Vințu de Jos își îngroapă oamenii în curte. Pe lângă obiceiul din moși strămoși, dar și tradiția care spune că cei îngropați în curtea casei nu se transformă în strigoi, oamenii aleg această variantă pentru că nu este niciun cimitir aproape.
" Aici se îngropau în grădinile caselor din două motive: unul ca erau foarte departe și biserica nu are cimitir și asta era tradiția", a spus un localnic.