Scandal în Constanța: un bărbat susţine că mama sa a murit, după ce a fost ţinută la Urgenţă 16 ore

Un bărbat susţine că mama lui, în vârstă de 70 de ani, a murit la sfârşitul săptămânii trecute în Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, după ce a fost ţinută acolo 16 ore şi nu ar fi fost tratată corespunzător. Spitalul spune că femeia a fost preluată la o jumătate de oră după ce a ajuns la Urgenţă, i-au fost făcute investigaţii amănunţite, iar la un moment dat starea ei s-a înrăutăţit şi nu a mai putut fi salvată.

K.B., luni 03 februarie 2020 , 21:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, un bărbat a depus plângere, luni, la Secţia 3 Poliţie, el afirmând că mama lui a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa sâmbătă la ora 7, iar la ora 23 a murit tot acolo. Bărbatul susţine că mama lui nu ar fi fost tratată corespunzător.

Citeste si: VIDEO | Măștile de protecție contra gripei au dispărut din farmacii. Mulți dintre cei care au apucat să le cumpere nu știu să le folosească

Citeste si: Vremea se schimbă drastic! După zile pline cu soare, urmează iarna în adevăratul sens al cuvântului

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Crina Kibedi, a declarat că femeia respectivă a fost preluată de cadrele medicale după o jumătate de oră de la prezentarea în Urgenţa spitalului şi a fost supusă mai multor investigaţii amănunţite.

Citeste si: Prima apariţie în public a lui Valentin Ceauşescu după ce s-a scris că ar fi murit! Fiul lui Nicolae Ceauşescu va împlini 72 de ani peste câteva zile!

“Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgenţe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Crina Kibedi a menţionat că este aşteptat rezultatul necropsiei care va clarifica şi cauza decesului.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si