Scandal in Parlament. Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa, gesturi obscene si afirmatii jignitoare la adresa unei colege. Deputatul a fost suspendat pentru 6 luni UPDATE

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a lansat marti, in cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului pe tema comisiei de ancheta a prezidentialelor din 2009, un atac dur la adresa opozitiei, el spunand despre o colega parlamentar caruia nu i-a rostit numele ca face fractura „daca mai da cu labele”, afirmatia sa fiind urmata de gesturi obscene.

Webeditor: C.I.P. Author: A.S. marți 09 mai 2017 , 16:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Deputatul Nicolae Bacalbasa a declarat, miercuri, pentru News.ro, dupa ce a fost suspendat sase luni din PSD pentru comportamentul de marti din Parlament, ca din punct de vedere uman a raspuns unei provocari în timp ce era huiduit, dar din punct de vedere politic a fost un deznodamant neplacut pentru el.

"Din punct de vedere uman, am raspuns la o provocare în timp ce eram huiduit. Una dintre persoane ma huiduia si lovea cu mai mare violenta; am admonestat-o. Oricum, nu am avut niciun fel de atitudine imorala, asta din punct de vedere uman. Din punct de vedere politic, am avut slabiciunea sa raspund la o provocare a adversarilor si aici a fost o greseala, o slabiciune umana, care pentru un om politic nu este admisa, si ca atare am fost sanctionat pentru ca am calcat cumva linia trasata de partid în relatia cu terti”, a declarat, telefonic, Nicolae Bacalbasa.

Întrebat daca îi pare rau pentru cele întamplate, Bacalbasa a raspuns: "Îmi pare rau ca am raspuns la provocari. Acum îmi pare bine pe de alta parte ca desi am facut un puseu de hipertensiune în momentul acela, nu am cazut pe jos, nu am ologit, nu am facut hemoragie cerebrala. Deci din punctul meu de vedere, pentru mine biologic, acea provocare s-a terminat bine. Din punct de vedere politic, a fost un deznodamant neplacut si care a lovit indirect si interesele partidului meu care m-a sanctionat”, a mai spus deputatul. 

In semn de protest fata de declaratia acestuia, parlamentarii USR au parasit sedinta de plen.
„Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri si discursuri bune in Parlament ofera Vasluiul! Eu sunt fractiunea care nu-si tine gura din Parlamentul roman. Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, imi scapa, ma scuzati, sunt batran”, a spus Bacalbasa de la tribuna.

Presedintele de sedinta, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit si i-a cerut lui Nicolae Bacalbasa sa-si incheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a tinut cont.

Bacalbasa si-a continuat atacul, spunand despre unei colege parlamentar caruia nu i-a rostit numele ca va face fractura daca „mai da cu labele”, a aratat o serie de semne obscene.

„Da cu labele, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa ...votezi”, a spus deputatul PSD.

Gabriel Vlase i-a inchis microfonul si i-a cerut sa mearga in sala.
„Mergeti in sala, va rog, apeluri repetate”, a spus presedintele de sedinta. 

Sursa: News.ro

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si