Scandal între Primărie și Biserică din cauza banilor aruncați de turiști în fântână! Suma imensă colectată an de an

Diavolul si-a bagat coada intre primaria Romei si Biserica Romano Catolica. Cele doua institutii s-au incaierat din cauza banilor aruncati de turisti in Fontana di Trevi. Cam un milion si jumatate de euro anual.

Author: G.S. luni 14 ianuarie 2019 , 19:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aproape ca nu exista vreun turist care sa nu arunce bani in celebra Fontana di Trevi. Pana acum, suma imensa ajungea in conturile bisericii, iar slujitorii Domnului o trimitea catre cei nevoiasi. Din luna aprilie insa, primaria a decis ca acesti bani i se cuvin si vrea sa ii foloseasca in dezvoltarea infrastructurii.

Cele doua parti se acuza reciproc in acest moment. Biserica spune ca primaria vrea sa ia bani de la saraci. Edilul sef, Virginia Raggi, a fost aleasa in 2016, insa popularitatea sa a scazut imediat. Romanii i-au cerut pe retelele de socializare sa lase banii bisericii si sa rezolve problemele orasului. Fontana di trevi este vizitata anual de milioane de turisti.

Traditia aruncarii monedelor in fantana a inceput in urma cu mai bine de jumatate de secol, o data cu lansarea comediei romantice "Trei monede intr-o fantana". De atunci, s-au strans zeci de milioane de euro in Fontana di Trevi, bani pe care biserica i-a directionat spre cei care au nevoie de ajutor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si