VIDEO| Gunoaiele pot declanșa criza sanitară

Scandalul fără precedent din cel mai bogat sector al capitalei umple străzile de gunoaie ar putea declanșa oricând alertă sanitară. O spune prefectul Capitalei care a cerut Direcției de Sănătate Publică și Gărzii de Mediu să facă de urgență o anchetă ca să afle dacă deșeurile neridicate pot atenta la sănătatea bucureștenilor. Dacă vor concluziona că pericolul e real - atunci va fi luată măsura de urgență - iar autoritățile vor fi obligate să găsească o soluție să salubrizeze străzile.

Author: Georgiana Balaban vineri 04 iunie 2021 , 20:15

Gunoaiele pot declanșa criza sanitară
Gunoaiele pot declanșa criza sanitară.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Până să câștige cineva războiului- cad victime pe capete oamenii simpli- forțați să trăiască parcă în mijlocul gropii de gunoi. Absolut toate străzile sectorului 1 sunt depozite de deșeuri în aer liber- iar imaginea dezolantă dezgustă și revoltă deopotrivă.

Citeste si: VIDEO- Moloz și clădiri în ruină în zona de cluburi scumpe din Mamaia

„E sănătate pentru copii și pentru noi.... se întâmplă cam des, nu știu ce fac! Să se certe cât vor dar să ia gunoiul!”, a zis unul dintre trecători.

Scandalul gunoaielor din Capitală

Sacii plini doldora de gunoi sunt aliniați pe trotuare ca la o expoziție grotească- iar mirosul ce te izbește când treci pe lângă astfel de zone e de-a dreptul insuportabil. Mai rău e că-n multe locuri s-a umplut de muște.

Citeste si: VIDEO- Tarifele pentru ridicarea gunoiului au crescut și de trei ori

„Mi se pare, în primul rând, un atac la sănătatea publică, mai întâi de toate. Dacă este revoltător? Tot ceea ce este legat de ceva ce atacă sănătatea, da, este revoltător! Foarte urât! Miroase și urât!”, a spus un alt bucureștean.

O decizie va fi luată abia săptămâna viitoare- căci prefectura a sesizat Garda de Mediu- Direcția de Sănătate Publică și cea Sanitar Veterinară- instituții care vor face o anchetă în teren. Dacă vor concluziona că situația e una extrem de gravă- va fi instituită starea de alertă. Până atunci- Clotilde Armand îi îndeamnă pe bucureștenii sectorului 1 să reclame la poliție neridicarea gunoiului.

Citeste si: Haos în sectorul 1 din București. Străzile sunt pline de gunoi menajer, iar trecătorii sunt oripilați

„Suntem în plină acțiune, toată primăria lucrează la ce avem de făcut și nu e momentul să fac declarații!”, a declarat Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

Criza gunoaielor din sectorul 1 e una cu repetiție. Același coșmar l-au trăit oamenii și în noiembrie- anul trecut- când motivul a fost fix același.

Citeste si: Taxa de parcare crește incredibil în sectorul 1! Cât va ajunge, de la 76 de lei acum

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si