Scandalul momentului! Premierul Viktor Orban îi dă replica președintelui Klaus Iohannis

Viktor Orban i-a dat replica lui șeful statului român într-o emsiune a unui post ded radio din Ungaria.

Author: K.B. vineri 01 mai 2020 , 14:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea"

Premieurl ungar Viktor Orban a declarat, referindu-se la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis Iohannis pe tema proiectului de autonomie a Ţinutului Secuiesc, că aşteaptă să se clarifice situaţia, iar dacă partea ungară va fi nevoită, va ridica mănuşa aruncată. ”Deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, a afirmat Orban, conform MTI.

Citeste si: VIDEO| 1 Mai, fără turiști. Când va reporni turismul și cum vor arăta vacanțele noastre vara aceasta

Potrivit relatării MTI, întrebat, în emisiunea “Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului naţional de Radio Kossuth, în legătură cu atitudinea manifestată de şeful statului român, Klaus Iohannis, care a acuzat PSD că “vrea să vândă Ardealul ungurilor”, Viktor Orbán a precizat că a cunoscut în persoana preşedintelui un om demn de respect, care

îşi susţine principiile, prin urmare Ungaria respectă România şi pe preşedintele ei.

Tocmai din acest motiv, el observă cu nedumerire cele ce se întâmplă, pentru că asemenea fraze nu a auzit venind din România ”nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice”.

Citeste si: ”Ventilatoarele” cumpărate de Londra din China pot ucide pacienţi cu covid-19, avertizează medici britanici

“Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, a declarat premierul ungar, subliniind că nu se ştie dacă e vorba de provocare, de un “accident” sau de primele mişcări ale unei noi strategii naţionale româneşti.

Prim-ministrul a făcut apel la calm, ca toate acestea să se clarifice, iar Ungaria să încerce mai degrabă să menţină relaţiile de bună vecinătate, să-i respecte pe români, aşteptând totodată aceeaşi atitudine faţă de maghiarii care trăiesc în România, faţă de maghiarii din Ungaria şi statul ungar.

Citeste si: Șomaj tehnic 2020. Anunț foarte important pentru cei care vor să beneficieze de ajutorul de la stat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si