Scenariul 3 coronavirus România. ”Scenariul 2 presupune o transmitere in comunitate, dar sporadica. Vom continua cu preventia. Pandemia este declarata de OMS atunci cand avem epidemie pe trei continente. Avem Asia, Europa, avem si continentul american, deci suntem in pandemie declarata”, explica secretarul de stat Nelu Tataru.

Scenariul 3 coronavirus România. Ce se intampla in scenariul 3

De la 100 in sus, trecem la scenariul 3, caz in care, de exemplu, autoritatile iau in considerare sa declare carantina la domiciliu, nu doar in spital.

In plus, s-ar putea amenaja spatii speciale, inclusiv in hoteluri, precizeaza stirileprotv.ro.

Citeste si: Cinci noi cazuri de coronavirus în Capitală. Numărul total a ajuns la 64- UPDATE

Scenariul 3 coronavirus Romania
Scenariul 3 coronavirus Romania

”Este posibil sa instituim carantina si la domiciliu, cu conditii foarte stricte de paza, de monitorizare si de urmarire a persoanelor respective. Guvernul a aprobat inclusiv inchiriere de cladiri de hotel, in care pot carantinate persoanele si sunt, se pare, hoteluri interesate sa puna la dispozitie cladirile lor. Pentru fiecare judet se va gasi cladire de pensiune, de hotel care sa fie folosita”, a declarat Raed Arafat.

Scenariul 3 coronavirus România. Medicii vor fi chemați de acasa

Personalul din spitale va fi suplimentat, adica vor fi chemati medici de acasa, din turele libere.

Scenariul 3 coronavirus România. ”In scenariul 3 vom avea extinderi ale paturilor din sectiile de boli infectioase, care vor fi arondate exclusiv pacientilor Covid-19.

Se pregatesc in acest moment spitalele de suport, care vor prelua celelalte afectuni de boli infectioase. Paturile de ATI, cele aproape 4.000, vor retine acele 10%, pe masura evolutiei situatiei, pentru a asigura suportul pentru cazurile critice”, a explicat Nelu Tataru.

Citeste si: Avertismentul unui medic italian: Încă așteptăm vârful epidemiei

Scenariul 3 coronavirus Romania
Scenariul 3 coronavirus Romania

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pana atunci, oficialii ne transmit sa nu mai mergem la camera de garda, daca nu avem cu adevarat o urgenta, dar recomandarea ii vizeaza, atentie, si pe cei care cred ca ar fi contaminati cu nou coronavirus.

Scenariul 3 coronavirus România. ”Sa contacteze medicul de familie prima data. Si telefonic sa il contacteze. Pentru o febra de 38 nu veni la spital sau pentru ca tusesti. Prima data contacteaza medicul de familie. Poate din triajul epidemiologic iti gasim pe cineva sa trimitem sa iti recolteze de acasa, ramai acasa pana vedem rezultatele, decat sa te duci in UPU, sa infectezi alte persoane”, a transmis Raed Arafat.

Exportul de dispozitive medicale si medicamente, oprit

O alta masura importanta vizeaza exportul de dispozitive si medicamente folosite in preventia si tratarea afectiunilor asociate infectiei cu noul coronavirus. Vreme de 6 luni, autoritatile au anuntat suspendarea acestor exporturi.

Citeste si: De unde provine coronavirusul? Un purtător de cuvânt al guvernului chinez are o ipoteză șoc

Scenariul 3 coronavirus Romania
Scenariul 3 coronavirus Romania

Scenariul 3 coronavirus România. ”Firmele si distribuitorii, inaintea crizei, aveau si un procent pe care il exportau. In aceste moment, decizia Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta este ca acest mic procent de export sa nu se mai faca.

Sa ramana tot ce inseamna dispozitive si medicamente in tara”, explica Nelu Tataru.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Adica antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermice, cele folosite in anestezii, dar si sedative. Iar pe lista vor fi trecute si alte medicamente.

Citeste si: Mărturia halucinantă a unui şofer de tir care s-a întors din Italia: “Au zis că mă sună, dar...” Ce decizie a luat românul

Scenariul 3 coronavirus România. In plus, Primaria Capitalei a anuntat ca va achizitiona in regim de urgenta aparate de testare pentru depistarea coronavirusului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si