Scene tragicomice pe Otopeni. Zi importanta pentru Tarom: prima achizitie din ultimul deceniu

Spectacol tragicomic pe aeroportul Otopeni, unde Tarom a primit astazi "cheile" unui avion nou-nout. Si, cum e prima achizitie de acest gen din ultimul deceniu, momentul a fost sarbatorit cu avioane de vanatoare si discursuri inaltatoare.

Webeditor: A.C. Author: A.L. miercuri 24 mai 2017 , 19:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sa vezi si sa nu crezi, dar e un fel de zi istorica pentru Tarom, care in acest moment va primi cel mai nou avion din flota. Si mai interesant e faptul ca este escortat de avioane de lupta militare.

Si nu de oricare, ci de celebrele F16 cumparate din Portugalia. Care s-au retras dupa o tura de prezentare, lasand loc pentru botezul noii achizitii.

Faza zilei a oferit-o, insa, Liviu Dragnea, la urcarea in aeronava.

Si tot primul a si coborat, dupa o vizita-fulger. Foarte vesel si pus pe glume." Sa incepem o negociere ca la fiecare Boeing care va veni sa mai primim bonus 2 F16. Dar de abia am inceput negocierile."

Nu se stie daca tot in spirit de gluma a vorbit putin si ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti sau... i s-a adresat lui Liviu Dragnea in calitate de presedinte de partid.

Hans Klemm, ambasadorul SUA: "As vrea sa ii multumesc presedintelui, primului-ministru, ministrului Transporturilor, pentru sprijinul puternic."

Cu miros de nou Sarmisegetuza va pleca in prima cursa teoretic pe 19 iunie. Catre Madrid.

Directorul companiei este, insa, foarte optimist si crede ca romanii abia asteapta sa zboare cu aceasta aeronava. Asa ca s-ar putea intampla acest lucru exact de saptamana viitoare.

Prilej de bucurie si pentru echipajul care va lucra pe noul avion. Nu de alta, dar... din cele "scoase la pensie" mai sunt si amintiri… ciudate.

Valentin Barbu, insotitor de zbor: "Mai e o cotiera care se desprinde, trebuie s-o pui la loc, pentru ca vine pasagerul si nu poate sa isi puna mana pe un metal descoperit, ci pe o cotiera intreaga. Se faceau tot felul de artificii."

Problema este ca niste artificii mai putin placute ar fi facut si constructorul acestei aeronave.

Eugen Davidoiu, directorul TAROM: "Am descoperit echipamente care nu erau cele contractate. Si am reusit si am recuperat probabil milioane de euro stand si luptandu-ne pentru fiecare cent al acestei companii."

Zece ani va plati Tarom pentru aeronava. Dar si pentru "Marea Unire", al doilea avion care va ajunge in tara saptamana viitoare. Iar pana la finalul anului ar trebui sa avem si alte aeronave, de cursa lunga, capabile sa zboare pana in China si Statele Unite.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si