Schimbare radicală pentru șoferi. Află ultimele noutăți

Conducătorii auto le-ar putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA, fără a mai fi necesar să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) supune consultării publice, începând de miercuri, un proiect de modificare şi completare a prevederilor din cadrul Normei nr. 20/2017 referitoare la dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate.

Author: Georgiana Balaban miercuri 12 august 2020 , 21:47

schimbare șoferi poliță RCA
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenţei unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil.

Astfel, conform proiectului de modificare şi completare a normei, aflat în consultare publică pe site-ul autorităţii, conducătorii auto vor putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca şoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie", arată ASF într-un comunicat.

Schimbare radicală pentru șoferi. Află ultimele noutăți

De asemenea, valabilitatea poliţei RCA va putea fi verificată şi prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată şi administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conţine informaţii cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României şi prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data verificării.

schimbare șoferi poliță RCA

Citeste si: Incident feroviar în Scoția. Trei persoane au murit şi şase sunt rănite

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Gina Pistol și Smiley au vorbit despre al doilea copil, chiar în ziua nunții! Vestea emoționantă pe care au dat-o- wowbiz.ro

Citeste si: Simona Halep, criză de nervi la Praga! Campioana noastră a dat cu racheta de pământ

Citeste si: VIDEO| Copil de 7 ani, ucis pe zebră

Proiectul de modificare a Normei nr. 20/2017 este supus consultării publice pentru o perioadă de zece zile.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban: "Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu..."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si