Schimbări majore în Centrul Vechi. Cum vor putea funcționa terasele

Terasele din Centrul Vechi al Capitalei se vor supune unor noi reguli. Autoritățile doresc ca, printre altele, să nu mai fie difuzate meciuri la televizor.

I.C., luni 13 iulie 2020 , 12:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Distanța între localuri este una dintre principalele reguli. Dacă două terase se află pe trotuare diferite va fi nevoie de o distanță de patru metri, iar fiecare dintre ele va avea un marcaj, trasat de Administrația Străzilor.

Dacă terasele se află pe același trotuar, ele trebuie despărțite de sticlă încadrată într-un metal ngru sau printr-un gard cu jardiniere, de cel puțin 1,5 metri.

Televizoarele nu vor mai putea fi scoase din localuri pentru ca oamenii să poată urmri meciurile de fotbal, excepție făcând evenimentele sportive foarte importante. Nici vitrinele sau frigiderele nu vor mai putea fi scoase pe terase.

Terasele se vor putea aproviziona doar dimineața, mașinile care transportă marfă având voie între orele 06.00-10.00. În afara acestor ore se va percepe o taxă specială.

Sunt modificări care vor fi aduse regulamentului de funcționare a teraselor sezoniere din Centrul Vechi pentru evitarea aglomerării.

Adio, munte și mare?

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre situația în care s-ar putea reintroduce restricții sau chiar izolarea anumitor zone.

Întrebat dacă în momentul acesta s-ar putea pune „stop la mare” pentru a evita răspândirea virusului, Raed Arafat a arătat că nu este posibil.

„Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem”, a declarat Raed Arafat, făcând referire la perioada situației de urgență, când s-a putut limita deplasarea între localități.

„Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a confirmat la Digi24 șeful DSU.

 

Izolarea anumitor zone

„Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a avertizat Raed Arafat.

El a explicat că este posibil să se impună restricții în anumite zone, „dacă vedem o situație continuă să explodeze în anumite județe”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si