Noul regulament va intra în vigoare după ce directiva care stabilește reguli noi pentru obținerea permisului auto, dar și pentru felul în care vom circula pe șosele, va fi aplicată pe tot teritoriul Uniunii Europene. Vor fi modificări importante în legislația rutieră de care trebuie să afle toți cei care au de gând să dea de permis.

Va fi impusă o perioadă de probă de cel puțin doi ani de la luarea examenului auto.

Și mai mult decât atât, va exista o regulă de zero toleranță pentru cei care urcă la volan în stare de ebrietate.

Schimbări majore pentru românii care vor să obțină permisul de conducere! Adina Vălean: "Reguli noi!"

”Acum am propus la nivel european și eu sper că urmează, odată cu implementarea, să beneficieze și România de noi reguli privind acordarea permiselor de conducere, a pregătirii și a formării conducătorului auto.

De exemplu, tinerii conducători auto, sunt 8% să zic, dar la accidente cu fatalități, două din cinci sunt produse de tineri, fie că e motocicletă sau auto. Și atunci sigur că trebuie să țintești acest grup de vârstă. Să-l țintești, pe de o parte, în sensul în care să-l inviți să se pregătească mai bine, îi lăsăm să conducă și să spunem, mai devreme, dar însoțiți.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De asemenea, am pus obligația 2 ani de probă și zero toleranță la alcool. Adică, dacă în 2 ani de probă, după ce s-a luat permisul, există vreun incident, atunci l-ai pierdut. Adică nu se discută”, a explicat Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, citată de Gândul.

Comisarul european trage un semnal de alarma în privința consumului de alcool în rândul celor care au permis de conducere.

Citește și: VIDEO Un șofer drogat a leșinat la volan! Individul a combinat alcool și substanțe stupefiante

”Alcoolul rămâne cea mai mare problemă pentru accidentele cu fatalități și viteza. Chestiunea cu drogurile este greu de cuantificat, pentru că noi ne-am pus problema când am făcut legislația la ce tip de infracțiune să înăsprim pedeapsa, dar la asta cu drogurile n-am putut, pentru că nu pot să-i testez foarte exact. Dar, până la urmă, drogurile și alcoolul se asociază. Dacă ataci undeva, de exemplu pentru alcool, adresezi și problema drogurilor”, a precizat Adina Vălean.

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si