Schimbări uriaşe la cel mai mare Spital Universitar din România! Va avea heliport şi va putea face transplant de măduvă

Cel mai mare Spital Universitar din România, cel din Bucureşti, a început demersurile necesare pentru a deveni şi unul dintre cele mai moderne de la noi.

Author: Calin Perian Webeditor: A.N. luni 05 noiembrie 2018 , 21:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a primit acreditarea ca Centru de transplant medular şi, în aproximativ două săptămani, aici se vor face primele astfel de intervenţii. Declaraţia a fost făcută, duminică, de managerul SUUB, dr. Adriana Nica.

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

„Ne-am acreditat ca Centru de transplant medular, şi în cel mai scurt timp, la Spitalul Universitar se vor face astfel de intervenţii. Primii pacienţi se află deja în programul de pregătire pre-transplant. Anul acesta am reuşit să obţinem acreditarea, graţie implicării Ministerului Sănătăţii”, a declarat, duminică, Adriana Nica.
Totodată, pacienţii grav bolnavi vor putea fi aduşi cu elicopterul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiindcă aici se lucrează acum la un heliport.

Va fi primul heliport autorizat pentru servicii medicale din Bucureşti, cu autorizaţie de zbor de zi şi de noapte deservind urgenţele medicale majore. Heliportul va fi amenajat pe un spaţiu supraînălţat şi va fi de o dimensiune uriaşă.

”Proiectul vechiului heliport, început în perioada 2002- 2003 nu a fost continuat, pentru ca se afla foarte aproape de stradă şi ar fi fost necesară oprirea circulaţiei între cele două semafoare de la Podul Cotroceni şi Podul Eroilor, timp de zece minute, pe ambele sensuri. Heliportul nou va fi într-un alt loc, faţă de cel vechi. Noi, echipa managerială de acum am preluat acest proiect îngropat şi-l vom duce la bun sfârşit. Sănătatea pacienţilor noştri este prioritară pentru noi şi vrem să le asigurăm cele mai bune şi moderne conditii de tratament şi spitalizare”, a declarat Adriana Nica, managerul SUUB. Heliportul va fi funcţional începând cu primăvara anului viitor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si