Sclavie modernă în Anglia. Mai mulţi români, obligaţi să lucreze în condiţii mizere. Ce pedepse au primit vinovaţii

O grupare formată în Vrancea care obliga românii să lucreze în condiţii mizere, în Anglia, a fost destructurată. Conform Mediafax, gruparea de trafic de persoane îi exploata pe români la muncă în Anglia şi îi lăsa fără acte.

Author: E. V. miercuri 17 octombrie 2018 , 15:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O grupare formată în Vrancea care obliga românii să lucreze în condiţii mizere, în Anglia, a fost destructurată. Gruparea de trafic de persoane îi exploata pe români la muncă în Anglia şi îi lăsa fără acte.

Conform Mediafax, membrii grupului au obţinut în ultimii 2-3 ani peste 200.000

lire sterline. ”Astfel, membrii grupului au racolat, transportat şi găzduit pe teritoriul statului englez sute de persoane, marea majoritate din România, pe care, prin inducere în eroare şi abuz de autoritate, uneori prin violenţă, lipsire de libertate şi reţinerea documentelor de călătorie, le-a obligat să muncească, în folosul lor. În acest fel, membrii grupului au obţinut în ultimii 2-3 ani suma de cca. 210.000 lire sterline. În fapt, membrii grupului infracţional au intermediat, pentru alţi cetăţeni români, încheierea unor contracte de muncă în diferite domenii de activitate, în special în construcţii, oferindu-le salarii mult mai mici decât cele obţinute de la angajator, diferenţa fiind însuşită de către aceştia în mod ilegal.
De asemenea, victimele au fost cazate în condiţii insalubre, iar hrana insuficientă”
, se arată într-un comunicat DIICOT. 

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni- wowbiz.ro

Concomitent, Unitatea de Sclavie Modernă a Poliţiei Metropolitane din Londra a făcut opt percheziţii la imobilele utilizate de către membrii grupurilor infracţionale din capitala Regatului Unit al Marii Britanii. 
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si