Se face sau nu școală joi, 23 decembrie? Răspunsul ministrului Educației

Când începe efectiv vacanța de iarnă? Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul de organizare a activităţii didactice pe 23 decembrie, în contextul sărbătorilor, a anunţat, vineri, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Author: Sorin Negru vineri 17 decembrie 2021 , 19:24

Decizie cu privire la ultima zi de școală înainte de vacanța de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației a precizat că fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să se

poată organiza "de manieră nonformală şi informală". 

Citeste si: Școlile ar putea să se închidă în ianuarie, din cauza unei greve generale a cadrelor didactice

Directorii decid dacă elevi merg la școală pe 23 decembrie

"Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie din punct de vedere didactic. Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor", a declarat vineri Sorin Cîmpeanu.

Printre activităţile alternative de învăţare precizate de ministrul Educației pentru ziua de joi, 23 decembrie, se află realizarea "unui proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători", a explicat ministrul Cîmpeanu.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Vacanţa de iarnă 2021- 2022: Care este ultima zi de școală înainte de Crăciun?

Ziua de 23 decembrie, dedicată pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului

Sorin Cîmpeanu a precizat că unul dintre motivele pentru care a luat această decizie a fost de a se veni în întâmpinarea dorinţei copiilor şi părinţilor de a dedica ziua de 23 decembrie pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului.

"Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinţei copiilor şi părinţilor de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât şi în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educaţiei, astfel încât unităţile de învăţământ să poată adapta mai eficient activităţile lor aşteptărilor şi nevoilor societăţii", a menţionat ministrul Educației.

Citeste si: Vacanța de iarnă 2021-2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun și când se întorc la școală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si