Școli închise. Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a convocat o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi în care s-au discutat măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unităţile de învăţământ.

Școli închise

Citeste si: Anunț de ultimă oră: Câte persoane sunt în carantină din cauza coronavirusului?

Potrivit MEC, ministrul a subliniat importanţa dotării şcolilor cu săpun şi dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existenţa acestora, monitorizând situaţia.

Școli închise. Olimpiadele au fost suspendate

Școli închise. "Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul educaţiei şi cercetării a hotărât suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior", scrie în comunicatul transmis, luni, de MEC.

Citeste si: Școlile se închid de mâine! Cât timp vor sta elevii acasă?- surse

În cadrul videoconferinţei a fost discutată şi Procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hotărârea nr.7 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Acest articol se impune şi tuturor elevilor/studenţilor/cadrelor didactice care se întorc din ţările menţionate, precizează MEC.

Școli închise

Citeste si: Gabriela Firea, după apariţia a două cazuri de coronavirus în Bucureşti: Aş pleda pentru închiderea şcolilor

Școli închise. Măsuri speciale

Școli închise. Totodată, inspectoratele şcolare au obligaţia de a monitoriza toate cazurile de elevi şi cadre didactice care sunt izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Monica Anisie a subliniat că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică şi în cazul elevilor de la şcolile sanitare postliceale.

Citeste si: Se pot închide școlile timp de două săptămâni. Este absolut necesară măsura?

Școli închise. "Menţionăm că suspendarea cursurilor din unităţile de învăţământ este în atributul  EXCLUSIV  al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă", mai scrie în comunicat.

Școli închise

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Școli închise martie 2020 coronavirus. Surse autorizate au anunțat că școlile se vor închide de marți, 10 martie 2020, până după Paște, conform digi24.ro.

În acest an, Paștele pică pe data de 19 aprilie. Așadar, elevii ar urma să stea acasă aproape o lună jumate

Primarul general, Gabriela Firea, a pledat luni pentru închiderea şcolilor şi grădiniţelor, în contextul primelor cazuri de coronavirus din Capitală.

Citeste si: Reacția lui Klaus Iohannis după manipularea populației de către un cunoscut post de televiziune

"Acestea (şcolile- n.r.) sunt în administrarea primăriilor de sectoare. Discuţiile sunt pro şi contra în societate. Putem să nu închidem nicio şcoală, nicio grădiniţă şi să aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Este şi această variantă susţinută public de foarte multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili şi înţelepţi, să închidem şcolile şi grădiniţele. Şi vă spun şi de ce, care este pericolul: domnul care a venit din Italia, de la Roma(...), nu a intrat imediat în izolare, s-a întâlnit cu nişte persoane. Când a rămas la domiciliu izolat, s-a întâlnit cu prietena, cu fiica şi cu prietenul fiicei. Prietena este şi ea bolnavă, a avut test pozitiv de ieri, este internată. Îi doresc multă sănătate, dar şi ea este la serviciu şi s-a întâlnit cu toţi colegii. Acei colegi au copii, părinţi. Vă daţi seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică?", a declarat ea în cadrul comandamentului de urgenţă convocat la sediul Primăriei Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si