Anunțul oficialilor: Elevii ar putea reveni în bănci din luna aprilie

Valeriu Gheorghiţă a transmis că școlile s-ar putea redeschide în siguranţă la început de aprilie, când va fi încheiată vaccinarea pentru profesori şi vârstnici.

Author: Georgiana Balaban duminică 20 decembrie 2020 , 17:54

școli redeschise în România
Anunțul oficial - când se redeschid școlile.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a explicat la Digi24 de ce este important să se vaccineze cadrele didactice şi persoanele din categoriile vulnerabile, astfel încât şcolile să se poată redeschide în siguranţă.

Când se redeschid școlile din România

"În faza a doua de vaccinare intră profesorii şi populaţia în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie- începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci vom fi fi terminat deja etapa a doua pentru categoriile vulnerabile şi pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

școli redeschise în România
Redeschiderea școlilor în România.[Sursa foto: google]

El a subliniat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus.

Citeste si: Școlile s-ar putea redeschide din ianuarie

Gheorghiţă a adăugat că la şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici, şi că riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii- transport în comun, parc sau alte activităţi.

Citeste si: Când se întorc elevii la şcoală după vacanţa de Crăciun 2020? Structura anului şcolar


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si