"Scolile sunt deschise pentru educatie, nu doar pentru ingrijire si supraveghere!" Mesajul dur al Gabrielei Firea pentru parintii suparati ca a inchis scolile

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a criticat pe bucurestenii nemultumiti de faptul ca au fost inchise scolile din cauza viscolului. scoala e pentru educatie, nu pentru a-i supraveghea pe copii cat sunt parintii la serviciu, spune edilul. Firea a mai anuntat un numar de telefon la care sa apeleze cei care nu au cu cine sa-i lase pe cei mici.

A.S., miercuri 28 februarie 2018 , 11:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Sunt si eu parinte, am fost si eu mama tanara si stiu ce inseamna sa nu te descurci intr-o astfel de situatie, dar cred ca trebuie sa dam dovada de omenie, sa ne ajutam intre noi si sa nu mai punem problema ca nu avem ce sa facem cu copiii pentru ca sunt scolile inchise”, a spus Gabriela Firea.

Ea a adaugat ca intelege dificultatea familiilor care nu au cu cine sa-i lase pe copii. „Dar cred ca scolile sunt deschise pentru educatie si nu doar pentru ingrijire si supraveghere. ii inteleg pe acesti parinti, dar ii rog sa gaseasca solutii in familie, printre prieteni, cunoscuti, astfel incat sa nu-si lase copiii in ger, viscol si ninsori abundente doar pentru a-i trimite undeva cat timp sunt ei la serviciu”, a spus Firea.

Ea a adaugat ca masura inchiderii scolilor a fost luata pentru a-i proteja pe copii si pe profesori, mai ales ca in aceasta perioada au fost inregistrate numeroase cazuri de viroze si gripa.

Gabriela Firea i-a indemnat pe cei aflati in situatii „deosebite”, care chiar nu au gasit o solutie pentru a lasa copilul in siguranta, sa sune la numarul de telefon 0 800 800 868.

„Primaria generala, prin Directia de asistenta sociala, cu ajutorul primariilor de sector, vom gasi solutii punctuale pentru aceste cazuri. Facem acest pas tocmai pentru a demonstra ca ne pasa”, a spus Gabriela Firea.

Ea a adaugat ca nu toti copiii merg la scoala „in masina incalzita a parintilor”, ci multi merg cu transportul in comun sau chiar pe jos, in conditiile in care, din cauza gerului combinat cu viscol, temperaturile resimtite vor fi chiar de minus 20 de grade.

„Nu ar fi corect, nu ar fi intelept, nu ar fi responsabil sa deschidem maine dimineata scolile”, a spus Firea.

Sursa: digi24

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si