Deputatul Ovidiu Raetchi a depus, joi, un proiect de lege care elimina posibilitatea de a expune nepotrivit copiii la evenimente unde participa politicieni, asa cum s-a intamplat, vineri, la festivalul Simfonia Lalelelor din Pitesti unde a participat si premierul Viorica Dancila.

"In acest moment, legislatia din Romania nu acopera satisfacator modul in care imaginea copiilor poate fi tratata in diferite contexte politice.

Plecand de la aceste hibe legislative, ne-am confruntat cu situatii nefericite, in care a fost depasita o limita a expunerii copiilor- ajungandu-se pana la punerea lor in pericol. Trebuie sa invatam din cazuri precum «Simfonia Lalelelor» si «Balena Albastra» si, depasind faza politica, sa ne concentram pe o serie de norme care sa ne ofere certitudinea ca nimeni- indiferent de partid sau convingeri politice- nu mai poate gresi decat asumandu-si constient o incalcare a legii. De aceea, am depus astazi un proiect de lege care sa elimine, plecand de la experientele din ultima perioada, riscurile de expunere excesiva si inadecvata pentru copii.", transmite liberalul intr-un comunicat de presa.

Potrivit initiativei legislative depuse la Camera Deputatilor, modificarile propuse pentru Legea nr.

272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului introduc trei alineate (3), (4) ai (5) la art. 52.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

"Cadrelor didactice, instructorilor, personalului didactic auxiliar si celui administrativ le este interzisa implicarea copiilor si a elevilor in manifestari publice artistice, culturale sau sportive dedicate unor demnitari, oficialitati sau oameni politici. Sustinerea de catre copii si elevi a unor acte artistice, culturale sau sportive in cadrul unor evenimente publice la care participa demnitari, oficialitati si politicieni, in afara sau in interiorul unitatii scolare, cu sau fara accesul mass-media, poate avea loc numai dupa informarea scrisa si detaliata a parintilor de catre cadrele didactice, instructori, personal didactic auxiliar si cel administrativ, si primirea unui acord scris din partea acestora privind activitatile desfasurate. Orice prezenta in scoli a politicienilor, oficialitatilor si demnitarilor in vederea unor campanii de informare, trebuie sa fie avizata motivat de o comisie speciala constituita la nivelul inspectoratelor scolare judetene, respectiv la nivelul inspectoratului general al Municipiului Bucureati. Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 de lei la 2.500 de lei".

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a cerut, marti, Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa se sesizeze dupa imaginile cu copii de la defilarea de vineri, de la festivalul Simfonia Lalelelor, acolo unde a fost prezenta si Viorica Dancila. Mai multi oameni au reactionat negativ in mediul online ca urmare a prezentei copiilor, vineri, la Pitesti, la spectacolul desfasurat la Simfonia Lalelelor.

Sursa: economica.net


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si