
1 din 2 | Valoarea maximă în euro a sprijinului pe cultură/1000 mp/beneficiar este de 2.000 euro și se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei.

2 din 2 | Valoarea maximă în euro a sprijinului pe cultură/1000 mp/beneficiar este de 2.000 euro și se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei. Un singur beneficiar nu poate obține mai mult de 20.000 de euro.
Vești bune pentru o parte dintre români. Guvernul a adoptat un act normativ prin care producătorii de legume pot primi până la 2.000 de euro de la stat pentru o suprafață de 1000 metri pătrați.
Producătorii de legume vor putea obține ajutoare de minimis, din bugetul de stat, de câte 2.000 de euro pentru suprafața de 1.000 mp, la anumite culturi, potrivit unei hotărâri de guvern publicate, vineri, în Monitorul Oficial.
Citeste si: Guvernul a aprobat o OUG care va permite revânzarea de către România a unor doze de vaccin anti-COVID
Este vorba de HG 651/2021, privind ajutoarele de minimis pentru producția de legume în spații protejate.
Cererea de înscriere în program, împreună cu o serie de documente necesare, se depun până cel târziu data de 20 iulie 2021 (inclusiv), la centrele Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA).
Citeste si: Vești bune pentru copii. Alocațiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022
Ajutoare de 2000 euro pentru beneficiarii din agricultură
Valoarea maximă în euro a sprijinului pe cultură/1000 mp/beneficiar este de 2.000 euro și se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei. Un singur beneficiar nu poate obține mai mult de 20.000 de euro.
Potrivit Ministerului Agriculturii , culturile pentru care se acordă ajutor de minimis și anume ardei, castraveți, tomate, vinete.
Citeste si: Horoscop 21 iunie 2021. Probleme mari la început de săptămână pentru două zodii
Cine poate primi banii de la stat
Categoriile de beneficiari: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, persoane juridice;
Prevederile prezentei scheme se aplică întreprinderilor/ întreprinderilor unice definite la art. 3 lit. c) și d), pentru culturile de legume cultivate în spații protejate:
a) producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil până la 31 decembrie 2021;
b) producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.
c) producătorilor agricoli persoane juridice.
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.