Se închid școlile? Gabriela Firea: Sunt 939 de cazuri de gripă sezonieră la copiii din învăţământul de stat

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, la Comandamentul de urgenţă convocat din cauza cazurilor de gripă, că s-au înregistrat deja 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii din învăţământul de stat.

M.A., luni 27 ianuarie 2020 , 13:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Firea precizează că există presiune din partea părinţilor pentru închiderea uniăţilor de învăţământ, dar decizia nu este a Primăriei. ”Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma”, a anunţat Firea.

Citeste si: Dragoste mai ceva ca în filme: La 80 de ani se iubește nebunește cu un tânăr de doar 35 de ani. Povestea lor e INCREDIBILĂ

Citeste si: Ghiţă Mureşan, după decesul tragic al lui Kobe Bryant: Este o zi extrem de tristă pentru familia lui şi pentru familia NBA

”Avem o situaţie în creştere. Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Pentru a face o comparaţie, anul trecut la 1 februarie aveam 817 cazuri. Nu e de speriat, dar e de remarcat că avem un număr mai mare decât anul trecut”, a declarat, Gabiela Firea, în cadrul Comandamentului de urgenţă convocat din cauza cazurilor de gripă.

Firea a precizat că nu Primăria Capitalei sau primăriile de sector iau decizia închiderii unităţilor de învăţământ.

Citeste si: Secretul clătitelor americane. Ingredientul secret care le face extrem de pufoase. Rețeta originală

VEZI ȘI: Meghan Markle, declarație șocantă după ce a renunțat la tilul regal „Ei nu vor să schimbe...”

”Nu Primăria Capitalei şi nu primăriile de sector care au în administrare şcolile pot decide momentul în care pot fi închise şcolile. S-a făcut comparaţie cu situaţia în care şcolile au fost închise din cauza vremii. Acolo aveam noi atribuţii. Acum, având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea situaţie o poate stabili Ministerul Sănătăţii, care ne comunică ce conduită trebuie să luăm. Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu putem spune că nu se întâmplă nimic.

Ni se cere insistent să întrerupem cursurile. Îi înţeleg pe părinţi, dar cred că trebuie să urmăm sfatul medicilor şi sfatul persoanelor competente. Acolo unde s-au întrerupt cursurile la unele grupe, decizia s-a luat pentru că erau deja câteva cazuri confirmate. Dar a înterupe în totalitate cursurile nu este o decizie pe care să o ia Primăria. Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma”, a mai spus Gabriela Firea.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si