Se redeschid școlile la toamnă? Anunțul de ultimă oră al ministrului Educației

Ministrul Educaţiei onica Anisie a declarat la Digi 24 că sunt şanse mici ca şcoala să înceapă în regim normal din toamnă. Anisie susţine că situaţia actuală nu permite ca toţi elevii să fie aduşi în clase şi precizează că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învăţământului desfăşurat exclusiv în online.

R.B., luni 13 iulie 2020 , 17:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației susține că sunt şanse mici ca, din toamnă, cursurile să revină la normal. Situaţia actuală legată de coronavirus nu permite în niciun caz ca toţi elevii să revină în clase. Nu este exclusă posibilitatea ca orele să se desfășoare exclusiv online.

Cum ar putea arăta anul școlar 2020-2021

”Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu 2020 - 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică”, a declarat ministrul.

Citeste si: Cum vor învăța elevii în toamnă? Ce este sistemul hibrid

Cursurile exclusiv online, una dintre variante

Anisie a mai vorbit că nu putem vorbi deocamdată de o reluare a cursurilor într-o situație normală. Cel mai probabil, dacă situația se va înrăutăți, se va recurge la varianta cursurilor online.

Citeste si: Redeschiderea școlilor în toamnă. Anunț de ultimă oră

Pentru ca totul să se desfășoare fără probleme, ministrul a mai spus că vor fi organizate cursuri de formare pentru profesori, ”pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut”.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Bilanț alarmant al cazurilor de coronavirus în România

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si