Se schimba legile pentru soferi! Permisul auto nu va mai fi eliberat decat celor care au absolvit la scoala cel putin 11 clase

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decat persoanelor care au absolvit cel putin 11 clase, restrictie prin care, alaturi de alte masuri, Guvernul vrea sa reduca la jumatate numarul de decese rezultate din accidente rutiere, in urmatorii 3 ani.

Editor: Alexandra Chiric joi 10 noiembrie 2016 , 08:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Interdictia eliberarii carnetului de sofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusa de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislatie rutiera, relateaza News.ro.

Astfel, Guvernul si-a propus sa completeze legislatia in domeniu cu norme care sa faca posibila, acolo unde evolutia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse intr-o Comunicare a Comisiei Europene avand titlul "Pentru un spatiu european de siguranta rutiera: orientari pentru politica de

siguranta rutiera 2011-2020". Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumatate a numarului de decese in accidente rutiere si incurajeaza statele membre sa contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii nationale in domeniul sigurantei rutiere.

Pe baza acestui document, Guvernul a gandit mai multe masuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere, scrie profit.ro.

Citeste si: „A vrut să o mute și n-a mai apucat”. Iubitul mamei fetei găsită fără viață, într-un apartament din București, și-ar fi recunoscut fapta. Femeia susține că știa că acesta este vinovat- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

Conform Legii educatiei nationale, invatamantul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde invatamantul primar (5 ani, inclusiv clasa pregatitoare), invatamantul gimnazial (4 ani) si primii 2 ani ai invatamantului secundar superior (liceul). Obligatia de a frecventa invatamantul obligatoriu de 11 clase inceteaza la varsta de 18 ani.

Din momentul in care Guvernul va schimba insa legislatia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul de sofer auto. Prin aceasta restrictie, Guvernul vrea sa se asigure ca cine se afla la volan are capacitatea intelectuala de a invata regulile de circulatie si de a analiza in trafic indicatoarele rutiere.

Restrictia va fi introdusa alaturi de alte masuri, precum reducerea perioadei in care soferii trecuti de o anumita varsta sunt obligati sa efectueze verificarea medicala, pentru a dovedi ca mai sunt apti sa conduca un autovehicul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si