Interdictia eliberarii carnetului de sofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusa de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislatie rutiera, relateaza News.ro.

Astfel, Guvernul si-a propus sa completeze legislatia in domeniu cu norme care sa faca posibila, acolo unde evolutia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse intr-o Comunicare a Comisiei Europene avand titlul "Pentru un spatiu european de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020".

Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumatate a numarului de decese in accidente rutiere si incurajeaza statele membre sa contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii nationale in domeniul sigurantei rutiere.

Pe baza acestui document, Guvernul a gandit mai multe masuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere, scrie profit.ro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conform Legii educatiei nationale, invatamantul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde invatamantul primar (5 ani, inclusiv clasa pregatitoare), invatamantul gimnazial (4 ani) si primii 2 ani ai invatamantului secundar superior (liceul). Obligatia de a frecventa invatamantul obligatoriu de 11 clase inceteaza la varsta de 18 ani.

Din momentul in care Guvernul va schimba insa legislatia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul de sofer auto.

Prin aceasta restrictie, Guvernul vrea sa se asigure ca cine se afla la volan are capacitatea intelectuala de a invata regulile de circulatie si de a analiza in trafic indicatoarele rutiere.

Restrictia va fi introdusa alaturi de alte masuri, precum reducerea perioadei in care soferii trecuti de o anumita varsta sunt obligati sa efectueze verificarea medicala, pentru a dovedi ca mai sunt apti sa conduca un autovehicul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si