Se spală de Sfântul Ioan Botezătorul 2022? Sărbătoare mare în calendarul ortodox astăzi, pe 7 ianuarie

Se spală de Sfântul Ioan Botezătorul? Sărbătoare mare! La început de an, românii care îi poartă numele își sărbătoresc onomstica. În România, numele Sfântului Ioan Botezătorul îl poartă aproximativ două milioane de români, peste 1,3 milioane de bărbați și peste 650.000 de femei.

Author: Madalina Grigore Friday 07 January 2022 , 09:39

Se spală de Sfântul Ioan Botezătorul 2022?

Se spală de Sfântul Ioan Botezătorul 2022?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Se spală de Sfântul Ioan Botezătorul? Pe 7 ianuarie este sărbătoare mare în calendar. Conform bisericii, atunci când este cruce roșie în calendar nu se spală rufe. Treburile casnice mai pot fi amânate.

Pe ce dată se sărbătorește Sfântul Ioan 2022? Potrivit calendarului ortodox 2022, Sfântul Ioan este sărbătorit în următoarea zi după Bobotează, pe 7 ianuarie, ziua în care Iisus Hristos a fost Botezat de către Ioan Botezătorul

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ioan Botezatorul. Cui îi urăm „La mulți ani” pe 7 ianuarie

Nume pe care le sărbătorim de Sfântul Ioan 2022

Cele mai întâlnite nume sunt Ioan, Ion, Ioana şi Ionela, dar există şi foarte multe derivate de la acestea. 

Pe ce dată se sărbătorește Sfântul Ioan 2022? Aproximativ două milioane de români poartă numele acestui sfânt. La mulți ani!

Pe ce dată se sărbătorește Sfântul Ioan 2022? Aproximativ două milioane de români poartă numele acestui sfânt. La mulți ani!

[Sursa foto: Google]

În România, cel mai întâlnit este prenumele Ioana – 387.913, dar şi Ionela – 147.378, Ionelia – 6.789, Ionica – 19.488, Ionuţa – 577, Jana – 4.963, Nela – 10.957, Oana – 72.232 sau Onuţa – 134.  

În ceea ce privește prenumele masculine, pe primul loc este Ioan – 464.046.

Se întâlnesc, de asemenea, prenumele Ion – purtat de 355.398 de români, Ionel – 137.827, Ionică – 4.539, Ioniţă – 1.973, Ionuţ – 355.244, Ivan – 6.597, Jan – 4.671, Jean – 3.530 şi Nelu – 20.741. 

Citeste si: Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Ioan 2022. La mulți ani Ion, Ioana, Ionel, Ionela, Nela

Pe ce dată se sărbătorește Sfântul Ioan 2022? Aproximativ două milioane de români poartă numele acestui sfânt. La mulți ani!

Pe ce dată se sărbătorește Sfântul Ioan 2022? Aproximativ două milioane de români poartă numele acestui sfânt. La mulți ani!

[Sursa foto: Google]

Sfântul Ioan 2022. Cui trebuie să îi spui La mulți ani

Cel mai întâlnite dreviate sunt: Ioan, Ion, Ionuţ, Ioana, Ionela, Oana, Nelu, Ivan, Jana, Ionuţa, Nela, Onunţa, Ionelia, Jan.

Ce semnifică numele Ioan

Ioan reprezintă un nume iudaic, „Iohanan” prescurtare din „Iehohanan” si inseamna „Dumnezeu s-a milostivit”. Mulți români poartă numele de de Ion, forma neaoșă, Ioan, Ioana, sau ca atare, fie în diferite variante: Ionel, Nelu, Ionica, Nica, Ionut, Onut, Ionela, Nela, Ionica, Oana. Toate acestea formează una dintre cele mai bogate familii onomastice de la noi. 

Sfântul Ioan mai este numit și „Înaintemergătorul”, pentru că a anunţat venirea lui Hristos. Principalul mesaj pe care el îl transmitea era: „Pocăiţi-vă, că s-a apropiat împărăţia cerurilor!”. 

Citeste si: Pe ce dată pică Boboteaza 2022?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Armata rusă a bombardat cu rachete un mall din Ucraina. Sunt peste 10 morți și zeci de... Armata rusă a bombardat cu rachete un mall din Ucraina. Sunt peste 10 morți și zeci de persoane rănite în clădirea înflăcărată
kfetele.ro
Bacterie periculoasă pe plajele din România! Anunțul venit din partea DSP: „S-a... Bacterie periculoasă pe plajele din România! Anunțul venit din partea DSP: „S-a identificat un risc semnificativ pentru sănătatea utilizatorilor”
spotmedia.ro
A fost descoperită cea mai mare bacterie din lume. E un Everest printre suratele sale A fost descoperită cea mai mare bacterie din lume. E un Everest printre suratele sale
spotmedia.ro
Avortul dezbină America: Care este situația în SUA și cum tratează restul lumii dreptul... Avortul dezbină America: Care este situația în SUA și cum tratează restul lumii dreptul femeilor de a alege
b1.ro
Anunț inedit: se vinde casa lui Arsenie Boca! Сât costă casa părintească a teologului... Anunț inedit: se vinde casa lui Arsenie Boca! Сât costă casa părintească a teologului român
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Giganții care l-au umilit pe Putin. Vestiții hackeri ruși, făcuți inofensivi Giganții care l-au umilit pe Putin. Vestiții hackeri ruși, făcuți inofensivi
doctorulzilei.net
Ambrozia, coșmarul românilor. Simptomele alergiei pot fi grave Ambrozia, coșmarul românilor. Simptomele alergiei pot fi grave
romaniatv.ro
Carmen Iohannis a făcut anunţul pe Facebook! Carmen Iohannis a făcut anunţul pe Facebook!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si