Dupa 10 ani si exact o luna, cea mai hulita taxa din Romania isi incheie viata. Timbrul de mediu, asa cum era botezat birul, a fost eliminat. De maine este, practic, liber la inmatriculari.

Si aceasta este cea mai mare temere a celor din industria automobilelor. A celor noi, cel putin, care cred ca Romania se va transforma intr-un "cimitir" de rable.

Astfel de lupte se dadeau acum o luna la sediul directiei de permise si inmatriculari din Pipera. Astazi, cu o zi inainte de eliminarea timbrului, situatia era in complet diferita.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Aproape ca se auzea musca de atata liniste. Iar pentru dealerii de masini rulate e semn bun, de viitor profitabil.

13.000 DE OFERTE NOI IN DOUA SAPTAMANI

Chiar si cu taxa de timbru in vigoare, 2016 a fost cel mai bun an pentru masinile la mana a doua din ultimii opt. Asa ca nu e de mirare ca si site-urile de specialitate au explodat.

"Uitandu-ne la totalul ofertelor publicate si la aceasta medie de vanzare a unei masini, din punctul nostru de vedere suntem undeva la 150-160 de mii de masini.", spune Cristian Cojocaru, Sales Manager site auto SH

Un efect interesant al eliminarii taxei auto este ca romanii au inceput sa-si scoata la vanzare propriile masini. De ce nu au facut-o pana acum? Ei bine, pentru ca valoarea taxei pe motoarele Euro 3 sau Euro 4 ar fi dus undeva la un pret echivalent cu al unei masini mult mai noi, Euro 5.

"Cresterea chiar a fost impresionanta, nu stiu, cred ca in ultimele 2 saptamani au fost vreo 13 mii de noi oferte adaugate.", ne mai explica acesta.

Per total, aproape 300 de mii de automobile aduse din import au primit anul trecut numere romanesti. Cat priveste viitorul taxei de timbru, nu se stie deocamdata daca va fi inlocuit cu  alta forma sau va fi inclus in impozite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si