Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţi: Numărul cazurilor de Covid-19 ar putea intra pe trend descendent

Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Horaţiu Moldovan a afirmat că numărul cazurilor de Covid-19 în ţara noastră ar putea intra pe un trend descendent.

Author: R.B. luni 27 aprilie 2020 , 17:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El a precizat că numărul cazurilor de coronavirus este mai mic decât în 12 aprilie şi suma vârfurilor acestei curbe are un trend uşor descendent.

Horaţiu Moldovan a declarat, luni, la Digi 24, că statul a reuşit prin măsurile luate să menţină un ritm de creştere moderat. 

Citeste si: Un laborator francez de vaccinuri anunță un prim test care măsoară gradul imunităţii faţă de noul coronavirus

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

"Statul a făcut foarte mult pentru că a reuşit să gestioneze în aceste două luni rata infecţiilor care s-a menţinut într-un ritm de creştere moderat, într-un ritm de creştere de tip logaritmic.

Nu au existat explozii exponenţiale, aşa cum s-a întâmplat în Spania, Italia, Franţa, Germania. Deci ratele de îmbolnăvire sunt acceptabile în România, comparativ cu aceste ţări, şi rata de mortalitate este mică, aproximativ cinci la sută, comparativ în Spania – 10 la sută, Italia – 13 la sută, Franţa – 14 la sută, iar rata de vindecări este importantă în România, aproape 30 la sută, în timp ce în SUA este doar 12 la sută, iar în Franţa- 27 la sută. Sigur există şi rate mai bune de vindecare, în Germania – 70 la sută. Dar ne înscriem într-o categorie foarte bună comparativ cu tabloul european şi acest lucru este consecinţa gestiunii acestei epidemii de către autorităţile statului”, a spus secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: ONU îndeamnă guvernele ”să nu se folosească de puterile de urgenţă ca de o armă”

Întrebat dacă, după data de 15 mai, România se va afla pe o curbă descendentă a cazurilor de Covid-19, Horaţiu Moldovan a răspuns: "Cred că da, pentru că deja suntem pe curbă plată, pe un platou, un platou care într-adevăr este în dinţi de fierăstrău. De exemplu, astăzi numărul cazurilor este mai mic decât pe 12 aprilie şi dacă luăm suma vârfurilor acestei curbe are un uşor trend descendent, este probabil ca să ne înscriem pe acest trend descendent şi sperăm să facem asta”.

Citeste si: Bilanțul deceselor din România. Alte 303 persoane confirmate cu coronavirus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si