Secretar de stat în MS: Următoarele zile sunt decisive. Când rata de infectare depășește 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că se observă o creștere semnificativă a numărului de infectări cu coronavirus și că următoarele zile vor fi decisive pentru a observa cum va decurge situația. El a precizat că dacă se depășește rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare.

R.B., luni 15 iunie 2020 , 12:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Toate țările care au adoptat măsuri de relaxare au înregistrat o creștere a numărului de infectări. La noi, creșterea este semnificativă, trebuie să vedem exact cum decurg zilele următoare. E o creștere semnificativă.

Este un criteriu - rata de 1. Când depășești această bornă, nu mai sunt recomandate măsurile de relaxare, pentru că riscul este exponențial. Eram la 0,6...0-,7 și urmează să evaluăm. Nu este singurul criteriu important, el variază în funcție de numărul de focare, de elasticitatea sistemului de sănătate. Ideea e să putem să tratăm toate persoanele care se îmbolnăvesc. Trebuie să ai capacitatea să oferi tratament.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: "Vedem care sunt focarele, le izolăm şi restricţiile vor fi doar acolo"

Sunt două tipuri de cazuri - cele generale, transmiterea comunitară și cele punctuale, focarele.

Virusul există în societate, e o transmitere comunitară. Trebuie să ne adaptăm viața, vom trăi cu acest virus. Vara 2020 nu va arăta ca restul.

Citeste si: Coronavirus: Zece noi cartiere, plasate în carantină la Beijing

Dacă într-o zi apar două - trei focare, numărul de probe prelevate este mai mare”, a spus Andrei Baciu.

Sursa: digi24.ro

Citeste si: Carmen Harra, predicție înfiorătoare pentru următorii 13 ani ”Dacă nu ne trezim...”


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si