Secretul nespus al catedralei din nordul tarii. Ce se afla la zeci de metri adancime si de ce satenilor le e frica sa vorbeasca despre asta

Va vine sau nu sa credeti, insa o catedrala din nordul tarii adaposteste, la subsol, ceva neobisnuit. Ce se ascunde la zeci de metri adancime, va dezvaluim in materialul urmator.

Author: A.L. miercuri 01 martie 2017 , 17:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Impunatoare si plina de mister, catedrala din Baia Mare tine ascuns, in maruntaiele pamantului, un mare secret.

Sa  fie un zacamant de aur ori vreo comoara adapostita aici in vremuri stravechi?

Ce ati auzit?

Se aude, dar nu(...) Ca ar fi un tunel acolo si se poate trece dintr-un capat in altul al orasului.

Tunelul de sub catedrala nu e altceva decat un adapost anti-atomic!

Parintele Nifon:

"Lucrarile la catedrala au fost preluate de catre episcopie in anul 1999, preasfintitul Iustin si-a asumat aceasta mare lucrare. Lucrarile au continuat intr-un ritm, astfel incat in 2003, 9 sept, a fost sfitnit demisolul in prezenta a mii de credinciosi"

Desi neobisnuit pentru un lacas de cult, subsolul catedralei a fost proiectat ca sa adaposteasca, in caz de bombardament sau atac armat, 3 000 de suflete!

Gelu Zaharia- inginer proiectant: "Subsolul catedralei este un spatiu sigur, este un spatiu proteja de pereti de beton, de 60 cm de beton armata cu plasa dubla. Planseul este si el in doua straturi este un plaseu orizontal"

Deocamdata in adapostul anti-atomic se tin slujbele de liturghie. Constructia catedralei urmeaza sa fie finalizata anul acesta. 

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si