UDPATE- Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații, după ședința de urgență.

„Am avut o ședință de bilanț intermediar. Am dorit să tragem primele concluzii, să vedem cum au fost puse în practică decizile. Am evaluat impactul acestor măsuri și cum trebuie conduse lucrurile.

O primă concluzie: în comparație cu alte țări, creșterea infectaților nu a fost așa mare cum am observat, de exemplu, Italia, Spania.

Acest lucru, evident, vine din faptul că noi am luat măsuri foarte ferme din timp. Însă, trebuie să vă avertizez foarte clar: nu este momentul să ne relaxăm.

Este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Dacă nu re respectăm, este posibil să ajungem în scenarii mai grave. Nu suntem încă la vârful epidemiei. În niciun caz nu este momentul să ne relaxăm. Să fim atenți, să nu fim panicați, să respectăm indicațiile autoritățiilor.

La început se știe că a fost complicat de procurat materiale de protecție. Iată că avem deja primele rezultate semnificative a măsurilor luate de Guvern. Primim în această săptămână 2 milioane jumătate de măști pentru medici. Aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație. Vor veni aproximativ 500.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical. Iată că sunt lucruri care se mișcă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Va fi nevoie prelungirea stării de urgență. La începutul săptămânii viitoare voi declara stare de urgență pentru încă o lună de zile”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai declarat că România va trimite o echipă de medici și personal medical în Italia.

„Am discutat o chestiune importantă, mai exact pregătirea pentru rectificarea bugetară. Aici, lucrurile stau foarte serios:

Prin această epidemie, avem o criză care nu este doar o criză de sănătate publică, avem o criză care afectează bugetul.

Va fi nevoie să se declare o creștere semnificativă a deficitului bugetar. 

Va fi nevoie să se reevalueze și veniturile dar și cheltuielile pe întregul an fiscal. În acest fel va fi nevoie de reevaluarea cheltuielilor care se fac din banul public”, a mai spus Iohannis.


Preşedintele Klaus Iohannis urmează să discute cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii Finanţelor, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Apărării Naţionale, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, ministrul Sănătăţii, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Şedinţa preşedintelui Klaus Iohannis cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat Raed Arafat, pentru evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 este programată la ora 12:00

După discuţii, preşedintele va face o declaraţie de presă.

Întâlnirea are loc cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern în care sunt aşteptate noi măsuri în contextul pandemiei de COVID- 19, inclusiv cea referitoare la bonusuriel medicilor implicaţi în tratarea pacienţilor infectaţi.

 Şedinţă importantă la Palatul Cotroceni
Şedinţă importantă la Palatul Cotroceni

Citeste si: Un matematician care lucrează cu Guvernul a calculat câți români vor muri din cauza coronavirusului: „România ar putea avea aproximativ 2.600 de decese”

Citeste si: Încă cinci decese cauzate de Coronavirus. Bilanțul ajunge la 156 de persoane

Citeste si: Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu coronavirus, a fost internat în spital!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si