Sefa Departamentului de Medicina Dentara a Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea, retinuta pentru luare de mita

Sefa Departamentului de Medicina Dentara a Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea, Adriana Pirte, a fost retinuta de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bihor pentru luare de mita, in urma perchezitiilor desfasurate miercuri, fiind acuzata ca ar fi primit de la studenti bani, parfumuri si bijuterii pentru a-i promova la examene.

C.I.P., joi 09 februarie 2017 , 18:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lânga Tribunalul Bihor, profesorul universitar Adriana Pirte a fost retinuta, joi, pentru 24 de ore fiind acuzata ca ar fi primit mita de la studenti sume cuprinse intre 50 si 400 de euro dar si diverse bunuri precum parfumuri sau bijuterii, in schimbul promovarii la examene.

"In exercitarea atributiilor functiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, in perioada mai – septembrie 2016, inculpata a primit sume cuprinse intre 50 si 400 de euro precum si diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mita, de la mai multi studenti pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de invatamant", precizeaza Parchetul de pe lânga Tribunalul Bihor in comunicatul citat.

In acelasi caz este cercetata si o alta femeie, cadru universitar in aceeasi facultate, insa in cazul acesteia procurorii nu au precizat daca au luat vreo masura preventiva.

Retinerea sefei Departamentului de Medicina Dentara a Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea vine dupa ce procurorii bihoreni au desfasurat, miercuri, perchezitii la locuintele si cabinetele celor doua femei, medici si cadre universitare la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, fiind vizate posibile fapte de coruptie.

Acesta nu este primul caz de coruptie cu care se confrunta Facultatea de Medicina din Oradea, un alt cadru universitar fiind condamnat in 2015 tot pentru luare de mita. Profesorul universitar Constantin Romanul, prodecan la acea data al facultatii, a fost retinut in 2014 dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la studenti pentru a-i promova la examen. El a fost ulterior trimis in judecata si condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie.

Sursa: news.ro

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si