“Seful” celor 7 violatori din Vaslui vrea rejudecarea procesului, dupa ce a primit 10 ani de puscarie! Ce a cerut avocatul victimei la ultimul termen

Sapte tineri din Valeni, judetul Vrancea, au devenit cunoscuti in 2014, cand impotriva lor a fost facuta o plangere de viol. Ei erau acuzati ca in toamna acelui an au violat si chinuit o fata pana cand aceasta a lesinat.

C.L., vineri 17 februarie 2017 , 21:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Anul trecut, cei sapte tineri au fost condamnati la inchisoare intre 10 si sase ani, in functie de gradul de vinovatie, decis de judecatori. Cel mai mult a primit Silviu Burada, cel considerat de anchetatori “capul” violatorilor, el a fost de altfel si cel mai inversunat in timpul procesului.

La finalul anului trecut, dupa mai bine de un an petrecut in inchisoare, Silviu Burada a inaintat Judecatoriei Vaslui o cale extraordinara de atac prin care cere rejudecarea dosarului.

Ceea ce este interesant este faptul ca in acest proces, s-a constituit parte si tatal lui Burada. Primul termen al procesului a fost in 8 februarie, iar la tribunal au fost adusi toti cei 7 tineri inchisi. A fost pentru prima data cand toti sapte erau vazuti dupa ce fusese data condamnarea. Judecatorii trebuiau sa admita sau sa respinga cererea.

Juristii sustin ca, in mod normal, admiterea unei astfel de cereri se poate face doar daca au aparut probe noi, fapte sau imprejurari care nu au fost descoperite in timpul solutionarii cauzei.
Deocamdata, la primul termen, avocatul fetei violate a cerut amanare, ceea ce, in principiu, inseamna ca la dosar au aparut probe noi. Urmatorul termen decis de judecatori este pe 22 februarie. In toata aceasta perioada, conform ziarului local vremeanoua.ro, cei sapte tineri vor fi “cazati” la Penitenciarul Vaslui. Ei se afla incarcerati la Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Iasi, recunoscut ca fiind unul care are cele mai dure conditii din tara.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si