Semnul electoral al USR, respins de BEC pe motiv ca este similar cu cel al Uniunii Salvati Bucurestiul

Biroul Electoral Central a respins semnul electoral al Uniunii Salvati Romania, pe motiv ca nu se deosebeste de cel al USB de la alegerile locale, asa cum cere legea, in conditiile in care fuziunea dintre cele doua partide nu a fost finalizata la momentul depunerii cererii.

Editor: Alexandra Chiric sâmbătă 22 octombrie 2016 , 09:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, semnele electorale trebuie sa se deosebeasca de cele anterior inregistrate de alte formatiuni, avand in vedere ca ele apartin de drept primei formatiuni care a depus cererea. In acest caz, noteaza BEC, este vorba despre Uniunea Salvati Bucurestiul, formatiune care a candidat la alegerile locale.

Biroul Electoral Central transmite ca, la verificarea datelor din instanta, pe 16 octombrie, cand USR a depus cererea privind semnul electoral, fuziunea cu USB nu era finalizata printr-o hotarare definitiva si nu a fost inregistrata la Tribunal, potrivit News.ro.

Din acest motiv, BEC a decis sa respinga inscrierea semnului electoral al USR, care va trebui acum sa isi aleaga o noua prezentare grafica.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si