Senatorii au decis eliminarea impozitului pe venit pentru toate pensiile, indiferent de cuantumul lor

Senatorii s-au intalnit astazi in plen si au adoptat propunerea legislativa a Cristianei Anghel prin care se elimina impozitul pe pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei, astfel incat nicio pensie din Romania nu va ma fi supusa taxarii.

Author: C.I.P. Editor: Catalin Patru marți 06 septembrie 2016 , 12:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit actualei legislatii, orice pensie care depasea acest prag se taxa cu 16%. "Batranii nostrui nu sunt o masa amorfa, fara identitate. Batranii nostri au nume si prenume. Sunt parintii, bunicii sau strabunicii nostri. Batranii nostri au construit o tara. Dupa munca de o viata, parintii, bunicii, stramosii nostri au ajuns bataia de joc a guvernantilor."

, a explicat Cristiana Anghel, cea care a propus aceasta initiativa.

Legea a fost adoptata cu 66 de voturi "pentru", 5 "abtineri" si 18 "impotriva".  Legea a fost contrasemnata de mai multi alti parlamentari PSD, ALDE si din fostul grup parlamentar UNPR.

Impactul financiar la Bugetul de Stat este estimat la 2,2 miliarde de lei pentru anul 2007, acesta fiind si motivul pentru care aceasta lege a mai fost respinsa de cateva ori pana acum.

Scutirea de la impozit nu este singura veste buna pentru pensionari, ei vor scapa si de plata CASS care va fi suportata integral de bugetul de stat, nu din buzunarul fiecarei persoane in parte


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si