Senatorul Cristian Bodea ataca PNL dupa rezultatele dezastruoase de la alegerile locale: "Au crezut orbeşte că Iohannis e marele ayatollah al României"

Senatorul Cristian Bodea tună şi fulgeră împotriva Klaus Iohannis şi a liderilor PNL care au promovat servilismul faţă de preşedinte ca singură strategie de partid.

luni 06 iunie 2016 , 15:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro, senatorul de Bihor susţine că liderii de la vârful partidului (Gorghiu, Blaga, Bolojan) nu trebuie să plece, ci să înceteze să execute ordinele de la Cotroceni şi să spele imagina lui Iohannis în dauna imaginii partidului.

"La Bucureşti, rezultatul era previzibil din toamnă, de când au venit cu poezia cu Buşoi - omul preşedintelui. Le-am spus că Buşoi nu corespunde profilului de candidat pentru bucureşteni. Bucureştenii au nevoie de un şmecher. Uite că Gabi Firea, cât o fi de femeie, e o şmecheră şi asta au votat, asta au respectat. Noi am vrut să venim cu un băieţel cuminte, care a urcat pe funcţii pentru că a fost cuminte pe lângă cineva tot timpul, nu pentru că l-a remarcat cineva şi a câştigat voturi. Asta a fost strategia lui Iohannis sau a cui a gândit-o de la Cotroceni. Le-am spus: oameni buni, aveţi lecţia de la europarlamentare. Oamenii atunci au votat, la Oradea şi nu numai, împotriva lui Crin Antonescu. Au ştiut că Bolojan, deşi l-ar vota şi l-au votat şi acum cu 70%, nu candidează şi au votat cum au vrut ei. Bolojan, preşedintele de la Oradea, a luat 15% atunci, iar acum are 70%. Dovadă că poporul nu-i prost şi nu ascultă orbeşte ce îi zice nu ştiu care. Ori toată strategia la Bucureşti pe asta s-a construit: îl face Iohannis pe Buşoi primar. Au văzut până în iarnă că pe bucureşteni îi doare în fund de ce vrea Iohannis la Bucureşti, că vrea Bucureştiul lui. Asta au văzut-o clar. Şi atunci l-au scos la sinucidere pe Orban, care, în naivitatea lui, a crezut că aşa câştigă Bucureştiul, că el câştigă orice şi apoi câştigă partidul. Ei au ştiut că nu poate, că au văzut scorurile, dar l-au scos ca să scape de el. El a muşcat momeala şi din păcate s-a sinucis mai rău decât au vrut liderii. Apoi au venit cu soluţie tâmpită Marian Munteanu, care o fi fost el în tinereţe un om care a făcut ceva, dar de atunci nu a mai făcut nimic în afară de nişte vorbe şi nişte poveşti. Am revitalizat un moş care în tinereţe a fost erou. Apoi au venit cu Predoiu, care săracul a trebuit să se sacrifice. Şi-a făcut rolul de clovn şi asta e, din păcate, asta i-a rezervat partidul. Ăsta a fost dezastrul pe care ei nu au vrut să-l vadă, pentru că au crezut orbeşte că Iohannis e marele ayatollah al României şi românii se pleacă în faţa lui. Ei bine, românii nu dau doi bani pe un zeu care nu are fulgere şi care consideră că trebuie adulat pentru că el există. Asta e problema principală a partidului", a declarat Cristian Bodea.

"Preşedintele României s-a trezit că nu poate vota şi că Administraţia Prezidenţială şi toţi cei care i-au dat ideea de a vota în Bucureşti nu au făcut demersurile necesare ca el să fie în regulă? Păi ce manager de ţare e el? Ne trezim cu o bombă în România şi domnia sa zice ‘staţi că noi n-am fost pregătiţi, nu ne-am aşteptat’. El dorea să voteze în Bucureşti, dar nu s-a asigura că e pe listă.

Trebuie schimbată conducerea PNL, trebuie un congres în care toată conducerea, nu doar să-i omorâm pe Blaga sau pe Alina, toată conducerea trebuie schimbată. Trebuie feţe de oameni noi. Eu nu i-am cerut demisia lui Iohannis, ci delimitarea de Iohannis. Noi mâncăm rahat în locul lui Iohannis, noi nu avem personalitate. Toţi aplaudacii din partid sunt vinovaţi, toţi cei 100 de vicepreşedinţi, că e un partid de şefi
", a spus senatorul Cristian Bodea la Realitatea TV.

"Problema nu e la Alina, Blaga sau la Bolojan... e la toată conducerea partidului. Sunt acolo 100 de vicepreşedinţi. N-au văzut din toamnă că urmează dezastrul? Toţi au rămas cu Iohannis. Le-am zis: ‘Băi, cum să mergem cu Buşoi, ăsta nu are profil de bucureştean’. Şi au zis că e sunt prost şi că îl face Iohannis primar.

Iohannis e depăşit de funcţia de preşedinte, el nu vrea să comunice cu poporul. Predoiu a fost sacrificat, pentru că nu au mai avut alt candidat. Însă şi Predoiu a greşit pentru că nu trebuia să accepte preşedinţia PNL Bucureşti. Dacă nu voia să fie primar, nu trebuia să se bage la şefia PNL Bucureşti.

PNL se pretinde partid mare, partid egal cu PSD-ul. Suntem la genunchii lor. Ne-a bătut Nicuşor Dan, un nou venit. Noi am dormit pe o singură parte, că ne face Iohannis primar, iar Iohannis a dormit şi el"
, a mai spus acesta.

TAGURI
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si