Un bărbat i-a tăiat gâtul soției sale aflate în stadiu terminal pentru a o scăpa de dureri. Omul spune că ar face din nou acest lucru pentru a-i oferi pace și iubire. El cere acum o modificare a legii pentru a permite moartea asistată. Graham Mansfield, în vârstă de 73 de ani, s-a prezentat în faţa juriului care a auzit cum el și soția sa, Dyanne, în vârstă de 71 de ani, au acceptat să moară împreună.

Durerea provocată de cancerul terminal era greu de suportat.

Citește si: Șeful CIA, anunț despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Bătrânul a omorât-o, apoi a încercat să se omoare și el. S-a trezit în viață, 12 ore mai târziu, așa că a sunat la Poliție. Bărbatul i-a implorat paramedicii să-l lase să moară și a recunoscut de la primul apel la 999 că a ucis-o pe Dyanne.

Ce pedeapsă a primit bărbatul

Inițial, bătrânul a fost condamnat pe viață. Ulterior, judecătorul i-a arătat compasiune și i-a impus o pedeapsă de doi ani cu suspendare, spunând că uciderea a fost „un act de dragoste, de compasiune, pentru a pune capăt suferinței ei”, notează The Guardian.

Citește si: 40% dintre pacienții diagnosticați cu cancer gastric sunt bărbați cu vârsta între 60 și 70 de ani. Riscurile inutile la care se expun românii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Vorbind din sufrageria lui din Hale, în Greater Manchester, 24 de ore mai târziu, cu vedere la grădina în care a ucis-o pe Dyanne pe 23 martie, anul trecut, Mansfield a spus că va repeta ceea ce a recunoscut că este un „act oribil” pentru a pune capăt suferinței ei.

„Aș face-o din nou doar dacă nu ar exista o alternativă. Îmi amintesc când judecătorul era pe punctul de a mă condamna și mă gândeam- Dyanne, dacă ar trebui să o fac din nou, aș face-o!- Dacă ar fi să o fac din nou și cunosc rezultatul, aș face-o.”

Bătrânul a declarat că nu ar trebui niciodată ca un om să recurgă la o astfel de măsură disperată și cere introducerea unei legi a eutanasiei. „Nu am toate răspunsurile, dar cred că dacă ai o boală terminală și te afli în ultimele stadii, poate în ultimele șase luni, și dacă poți face ca doi medici independenți să vorbească cu acea persoană care vrea să moară și să vorbească cu familia și prietenii lor, și poate să pună poliția să facă un fel de anchetă și toți ajung la aceeași concluzie: că s-au săturat, că nu există calitatea vieții, atunci ar trebui să li se permită să se termine.”

Instanța a audiat probe de la un expert în cancer, profesorul Karol Sikora, care a concluzionat după moartea lui Dyanne că mai avea între o săptămână și patru săptămâni de trăit când a murit. Asta nu a schimbat nimic, a spus Mansfield. El a descris în detaliu modul dureros în care cuplul a încheiat pactul de sinucidere în octombrie 2020, când Dyanne, soția sa de 41 de ani, a fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal care s-a răspândit la plămâni și la ganglionii limfatici.

„Mi-a cerut să o omor când lucrurile s-au înrăutățit. Au fost cele mai triste cuvinte pe care le-am auzit vreodată. Gândul meu imediat a fost, în regulă, Dyanne, dar o să mor cu tine. Ea a spus: Dar nu ai niciun motiv să mori. Și i-am spus: Nu pot trăi fără tine, Dyanne.”

Citește si: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pepene cu pâine?

Bătrânul a descris cum s-a întâmplat totul. El a zis că a mers împreună cu soția în spatele grădinii lor într-o secțiune retrasă, ferită de vecini. Acolo a așezat două scaune de grădină unul lângă altul. El a folosit un cuțit pentru a-i tăia gâtul de două ori, în timp ce ea stătea tăcută. Femeia i-a zis că nu moare suficient de repede, el a îmbrățișat-o și i-a zis că o iubește.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele de socializare. “Viața merge înainte!”- kfetele.ro

Citeste si: Electric Castle 2024. Programul zilei de sâmbătă a festivalului de la Bonțida- radioimpuls.ro

Apoi s-a așezat lângă ea și a încercat să facă același lucru pentru el. Nu i-a trecut prin minte că va ajunge să fie judecat pentru crimă 15 luni mai târziu: „Voiam să ne sinucidem și să se termine!”.

Citește si: Au trecut cinci ani de la moartea Denisei Răducu. Ce mesaje au apărut pe pagina de Facebook a surorii sale: „Ai plecat să le cânți îngerilor”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si