Sigur i-ati vazut in intersectii. Mafia nuferilor protejati prin lege ia amploare. Planetele sunt foarte rare, dar hotii le vand cu 10-20 de lei

Plante furate din arii protejate se vand liber pe strazile din Bucuresti. Hotii de nuferi au format o adevarata retea. Toata lumea stie foarte bine ce are de facut: unii fura plantele, altii se ocupa de transport si distributie, in vreme ce comerciantii ambulanti vand marfa amatorilor de flori rare.

Author: A.L. luni 21 august 2017 , 20:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sunt stricati sau ocrotiti de lege? Aproape in fiecare intersectie din centrul Capitalei dai de cel putin de un individ care incearca sa te convinga sa cumperi un astfel de buchet. La prima vedere par plante de cultura, asa cum se lauda si micii comercianti.

" De unde i-ati luat? I-am cumparat de la Piata de Flori, nu i-am furat. Dumnezeu mi-e martor. Sarut mana!"

Asa ca am hotarat sa ne interesam la celebra piata de flori, de unde provin plantele vandute la colt de strada. Raspunsul a fost unul la obiect.

Comerciantii de flori spun ca putini se incumeta sa vanda la piata astfel de plante.

"Nici nu au voie. La aia albi e 10-20 (nr. ani) incadrarea, la aia roz e mai mult, mai rau ca la crima"

Iar pretul de vanzare nici nu renteaza, avand in vedere cat de greu se intretin dupa ce au fost culesi.

Hotii de nuferi ar fi pus la cale o adevarata retea. Ar avea si un loc ascuns in Bucuresti unde se intalnesc cu comerciantii stradali.

De regula, cei care vand astfel de flori, apeleaza la minori pentru a nu fi trasi la raspundere. Acestia stau ore in sir pe strada si sunt supravegheati atent de adulti, nu cumva sa fure din banii incasati pe flori.

Momentan insa.autoritatile nu stiu cu exactitate ce institutie are dreptul de a-i trage la raspundere pe acesti bisnitari de plante ocrotite.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si