Localizată la nivelul semințelor de armurariu, silimarina era folosită încă din secolul al XIX-lea în Germania, pentru a trata în mod natural diverse afecțiuni, în special cele ale ficatului.

Silimarina- forme de consum și proprietăți

Fiind un produs natural, silimarina este un medicament sigur, lipsit de efecte secundare, iar beneficiile sunt multiple. Se poate administra inclusiv copiilor peste 6 ani, după cum este specificat în prospectul silimarinei.

Beneficiile silimarinei

  1. Principalul beneficiu al acestei substanțe este efectul său antioxidant, contribuind, astfel, la detoxifierea ficatului și la protecția celulelor hepatice. Silimarina crește rezistența celulelor la acțiunea toxinelor și ajută ficatul să se recupereze după excese alimentare, intoxicații, consum mare de alcool sau după urmarea unui tratament medicamentos pe o perioadă îndelungată.
  2. Echilibrează nivelul de glucoză din sânge, prevenind apariția diabetului.
  3. Prin protejarea membranei celulelor de toxine, silimarina poate reduce riscul apariției cancerului de sân, de piele, de colon, renal sau cervical.
  4. De asemena, contribuie la formarea de celule noi și încetinește procesul de îmbătrânire. Un consum îndelungat de silimarină poate avea efecte vizibile asupra pielii, reducând ridurile fine și petele.
  5. Protejează pielea de razele ultraviolete
  6. Prin reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale, silimarina ajută sistemul cardiovascular, fluidizează circulația sangvină, prevenind afecțiuni precum ateroscleroza.
  7. Reduce riscul formării calculilor biliari, contribuind la eliminarea bilei.
  8. Îmbunătățește digestia.

Mod de administrare

Ca tratament, adulții pot administra o doză de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Pentru copii, este recomandat ca doza să se reducă la jumătate. Dacă este administrată în mod preventiv, o doză pe zi este suficientă.

Cu toate acestea, citiți cu atenție prospectul de silimarină, în momentul achiziționării, deoarece cantitatea de substanță activă poate fi diferită în funcție de preț și de producător. Pentru un plus de siguranță, poți cere sfatul medicului tău sau farmacistului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Reacții adverse

Deși riscul unor reacții adverse este destul de scăzut, fiind un medicament natural, o supradoză de silimarină îți poate afecta organismul prin tulburări gastro-intestinale, dureri în piept sau reacții alergice. În cazul în care prezinți o astfel de reacție, oprește administrarea și consultă un medic.

Ficatul acționează ca un filtru în organismul uman, fiind responsabil pentru purificarea sângelui și pentru sintetizarea substanțelor preluate din hrană. O alimentație nesănătoasă, excesul de alcool, expunerea la substanțe chimice pot afecta funcționarea acestuia. Silimarina, un extract 100% natural, este un adjuvant al ficatului, având rol de detoxifiere, regenerare și protecție a acestui organ vital. Dacă optezi pentru o cură cu silimarină, efectele pozitive nu vor întârzia să apară!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si