Sindicalistii din TVR vor ca Guvernul "sa-i vaneze" pe romanii care nu-si platesc abonamentul! Guvernul este somat sa dea o hotarare in acest sens

Situatia Televiziunii Romane a ajuns una critica, iar angajatii incearca sa gaseasca solutii pentru redresarea institutiei, fiind confruntati cu pericolul iminent de a ramane fara locuri de munca.

Editor: Alexandra Chiric Author: D.C. miercuri 08 iunie 2016 , 14:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Angajatii inscrisi in Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV au dat in judecata Guvernul Romaniei, caruia ii cere masuri extraordinare impotriva celor care nu-si platesc abonamentul la TVR. Sindicalistii condusi de Dragos Bocanaciu invoca o Ordonanta de Urgenta din 2003 pe care Guvernul nu a aprobat-o nici pana in ziua de azi, conform careia romanii ar trebui controlati si amendati in cazul in care se constata ca se sustrag de la plata abonamentului radio-tv.

„Procedura privind efectuarea controlului, constatarea contraventiilor, aplicarea sanctiunilor si penalitatilor de intarziere in cazul sustragerilor de la plata taxelor prevazute de alin (1)  lit (b) de catre detinatorii de receptoare radio, respectiv de televiziune, se stabileste prin hotarare a Guvernului”, este paragraful mentionat in intampinarea sindicalistilor catre judecatorii de la Curtea de Apel. Acestia spun insa ca Guvernul „a uitat” sa dea respectiva hotarare, iar acest lucru a dus la incurajarea populatiei de a nu-si mai plati abonamentul.

„Practic, din cauza pasivitatii Guvernului, normele juridice care instituie obligatia achitarii taxei pentru serviciul public de televiziune nu au o sanctiune juridica propriu-zisa”, se mai arata in intampinare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si