Situație dramatică în întreaga lume din cauza covid-19

Pandemia covid-19 s-a soldat cu peste 120.000 de morţi în lume, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri şi fapte marcante în evoluaţia covid-19.

G.B., marți 14 aprilie 2020 , 17:53

Situație dramatică în întreaga lume din cauza covid-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

PESTE 120.000 DE MORŢI ÎN LUME

Pandemia noului cornavirus s-a soldat cu peste 120.000 de morţi în lume de la apariţia acesteia în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întocmit marţi la ora 11.00 GMT (14.00, ora României) de către AFP din surse oficiale.

Peste 1.923.390 de contaminări au fost confirmate în 193 de ţări.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată, cu 23.649 de morţi şi 582.594 de cazuri, urmate de Italia - 20.465 de morţi, Spania - 18.056, Franţa - 14.967 şi Regatul Unit - 11.329 de decese.

PIB ÎN SCĂDERE PUTERNICĂ

Regatul Unit ar putea înregistra o contractare istorică - de 13% - a Produsului său Intern Brut (PIB) în 2020, din cauza opririi cauzate de noul coronavirus, potrivit unui scenariu care la bază o izolare a ţării pe operioadă de trei luni, a anunţat marţi un institut public.

Situație dramatică în întreaga lume din cauza covid-19

Franţa ar urma să înregistreze un deficit public de aproximativ 9% din PIB anul acesta şi o datorie de 115%, potrivit Guvernului. PIB-ul ar urma să se contracte cu 8%.

INDIA PRELUNGEŞTE IZOLAREA

Guvernul indian a nunţat marţi o prelungire până la 3 mai a izolării acestei ţări cu 1,3 miliarde de locuitori, care a început la 25 martie. India înregistrează 10.363 de cazuri şi 339 de morţi, potrivit ultimiului bilanţ oficial - aparent subestimat din cauza unei depistări slabe.

Situație dramatică în întreaga lume din cauza covid-19

IZOLARE ÎN FRANŢA PÂNĂ LA 11 MAI

În Franţa, izolarea a fost prelungită până la 11 mai. Activitatea ar putea reporni ulterior, printr-o redeschidere treptată a creşelor, şcolilor şi liceelor. Barurile, restaurantele sau cinematografele urmează să rămână închise până la noi ordine, la fel ca frontierele cu ţări din afara UE.

Citeste si: Două mari companii farmaceutice vor dezvolta împreună un vaccin împotriva coronavirusului

”Epidemia începe să bată pasul pe loc”, a dat asigurări preşedintele francez Emmanuel Macron, recunoscând însă că Franţa, la fel ca alte ţări, a fost, ”în mod evident, slab pregătită”.

RELAXARE ÎN ITALIA ŞI AUSTRIA

În Italia - unde izolarea şi oprirea aproape totală a activităţii economice impuse de peste o lună au fost prelungite până la 3 mai -, câteva magazine - precum librăriile sau spălătoriile - sunt autorizate să redeschidă marţi în anumite regiune. Însă această relaxare rămâne marginală.

Citeste si: Spania depăşeşte pragul de 18.000 de morţi din cauza covid-19

Austria, în schimb, îşi redeschide marţi magazinele mici şi grădinile publice, apreciind că ”aplatizat” suficient curba contaminării.

Spania - cea mai îndoliată ţară din Europa după Italia - autorizează de luni o reluare parţială a muncii, însă izolarea generală impusă de la 14 martie rămâne în vigoare.

”CEEA CE ESTE MAI RĂU A TRECUT” LA NEW YORK

În Statele Unite, ”ceea ce este mai rău a trecut” în statul New York, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo, în pofida faptului că s-a depăşit pragul de 10.000 de morţi. ”Suntem foarte aproape să finalizăm un plan pentru a ne redeschide ţara”, a declarat preşdintele Donald Trump, evocând ”un platou” al epidemiei.

VACCINUL, PRIMIRDIAL

De zece ori mai mortal ca gripa H1N1, covid-19 va constitui o ameninţare până la ”punerea la punct şi distribuirea unui vaccin sigur şi eficient”, a declarat luni seara directorul general al OMS, insistând asupra unei ridicări treptate a măsurilor de izolare.

Citeste si: Ce drepturi și libertăți își pierd românii pe perioada stării de urgență? Prevederile din decretul prezidențial

AJUTOARE PENTRU ŢĂRILE SĂRACE

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat luni plata unor ajutoare de urgenţă către 25 dintre cele mai sărace ţări din lume.

Franţa şi Europa urmează să ajute Africa prin ”anularea masivă a datoriei”, a anunţat la rândul său preşedintele francez Emmanuel Macron.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre COVID-19! Organizația Mondială a Sănătății demontează mituri despre coronavirus, trebuie să citești asta!

FĂRĂ TEATRU LA AVIGNON

Festivalul din Avignon, cea mai celebră manifestaţie teatrală din lume, prevăzut de la 3 la 23 iulie în sudul Franţei, a fost anulat, dar şi festivalurile muzicii Eurockéennes de la Belfort (est) şi de Jazz de la Vienne (sud-est), prevăzute tot în iulie.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vestea extrem de tristă a zilei legată de Sebastian, copilul de 7 ani dispărut fără... Vestea extrem de tristă a zilei legată de Sebastian, copilul de 7 ani dispărut fără urmă! Anunţul a venit în urmă cu puţin timp
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au... Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte
monitorulcj.ro
Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen
infoactual.ro
Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor
infoactual.ro
Horoscop: Soarele intră în Vărsător. Cum este afectată o zodie Horoscop: Soarele intră în Vărsător. Cum este afectată o zodie
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si