"Vrem să descurajăm postura agresivă a Rusiei"

Secretarul american de Stat a spus în mod repetat în timpul conferinței de presă de la Pentagon că unul dintre motivele relocării militarilor din Germania în zona Mării Negre este nevoia de a descuraja postura agresivă a Rusiei și a-i asigura pe aliații din regiune de sprijinul SUA. ”Suntem la un punct de inflexiune în istoria NATO”, a spus Mark T.

Esper, care a adăugat că Rusia și China au un comportament tot mai agresiv.

”Mutăm forțele armate din Europa Centrală, din Germania, spre Est, în zona Mării Negre și Polonia, unde sunt noii noștri aliați pe care vrem să îi asigurăm de sprijinul nostru”, a mai spus Mark Esper, potrivit G4Media. Singurele state aliate NATO în zona Mării Negre sunt România, Bulgaria și Turcia. România a promovat permanent în interiorul NATO ideea de a transforma Marea Neagră într-o zonă de interes pentru alianță, dată fiind proximitatea Rusiei. 

Citeste si: Rusia se înarmează cu rachete nucleare hipersonice

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Marina rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice și drone submarine nucleare, a declarat, duminică, la Sankt-Petersburg, președintele rus Vladimir Putin.

Citeste si: România și Suedia, cele mai multe decese de Covid-19 raportate la populație în ultimele 14 zile

În cadrul discursului de duminică, deși a afirmat că nu dorește o cursă a înarmării, președintele rus Vladimir Putin a menționat deseori o nouă generație de arme nucleare rusești care, potrivit acestuia, sunt fără egal în prezent și pot lovi pe tot globul.

Zircon- racheta de croazieră hipersonică

Printre noile arme, care nu au fost dezfășurate până în prezent, se numără drona nucleară subacvatică Poseidon, care poate fi transportată de submarine, și racheta de croazieră hipersonică Zircon.

Citeste si: Bilanţ dezastruos: Cum a evoluat mortalitatea în Europa, în perioada martie-mai 2020?

Racheta hipersonică este capabilă să depășească de cinci ori viteza sunetului, ceea ce le face dificil de urmări și interceptat. Vladimir Putin nu a precizat o dată anume de la care aceste arme vor fi puse în funcțiune, dar a ținut să menționeze că această zi se apropie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si