Sondaj devastator pentru Firea. Nicușor Dan este pe primul loc. Cine va câștiga alegerile locale?

Lovitură devastatoare pentru Gabriela Firea. Un nou sondaj realizat recent arată că se află pe locul doi în cursa pentru Primăria Capitalei. Pe primul loc se află Nicușor Dan. Vezi mai jos rezultatele sondajului.

R.B., joi 02 iulie 2020 , 15:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicuşor Dan ar avea aproape nouă procente peste Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei, în ipoteza în care ar fi susţinut de PNL, USR PLUS şi PMP, Firea ar avea susţinerea PSD, Pro România şi ALDE şi ar fi doar ei doi în cursa electorală, relevă rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP, la comanda PNL.

Sondajul ia în calcul opţiunile electoratului care îşi declară prezenţa la vot cu un grad foarte ridicat de probabilitate.

La întrebarea ”Dacă pentru funcţia de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidaţi – Gabriela Firea, susţinută de PSD, Pro România şi ALDE, respectiv Nicuşor Dan, susţinut de PNL, USR-PLUS şi PMP – cu care dintre ei aţi vota??(% total votanţi care au exprimat o optiune şi au indicat nota 10 la întrebarea privid prezenţa la vot – 67,3% din eşantion)”, 54,4% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea lui Nicuşor Dan, iar 45,6% au optat pentru Gabriela Firea, iar 3,7% nu au ştiut sau nu au răspuns.

Citeste si: Unde își vor petrece românii concediile în acest an. Veniturile au scăzut chiar şi cu 50%

Dintre repondenţi, 40,3% cred că lucrurile în ceea ce priveşte administrarea Capitalei se îndreaptă într-o direcţie bună, în timp ce 56,1% cred că direcţia este greşită.

Cele trei probleme ale bucureștenilor

Întrebaţi care sunt cele 3 probleme din Bucureşti care îi afectează personal cel mai mult, 49,9% dintre cei chestionaţi au indicat aglomeraţia din trafic, urmată de poluare (39,9%), corupţia din administraţie (35,3%), infracţionalitatea, scandalurile, consumul de alcool şi droguri în cartiere (27,6%), mizeria din oraş (26,1%), lipsa parcărilor (25%), drumurile proaste (24,8%), lipsa spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii (21,5%), construcţiile ilegale sau excesive (16%), costurile la întreţinere (10,6%), alte aspecte (7,1%), iar 0,4% nu ştiu sau nu răspund.

Citeste si: Ludovic Orban: Nu renunţăm sub nicio formă la cota unică

În ceea ce priveşte problemele care trebuie rezolvate prioritar în Bucureşti, pe primele locuri se situează aglomeraţia în trafic şi lucrările de infrastructură rutieră (48,2%), corupţia din Primărie (41,7%) şi  poluarea (34,4%).

Acestea sunt urmate, în ordine, de construirea unui mare spital (32,9%), extinderea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă (24,4%), ordinea şi siguranţa cetăţenilor (23,4%), crearea de noi parcări (20,6%) curăţenia publică (19,8%), stoparea construcţiilor ilegale sau excesive (18,1%), încălzirea şi apa

caldă (15,7%), altele (4,7%).

De cine a fost realizat sondajul

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Naţional Liberal, datele fiind culese în perioada 20 -26 iunie 2020, iar metoda utilizată a fost interviul prin intermediul chestionarului.

Citeste si: Adio, noi măsuri de relaxare? Ludovic Orban a făcut anunțul: „Prefer să vă prezit deciziile luate. Nu s-au respectat regulile...”

Volumul eşantionului multistadial stratificat a fost de 1120 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie

şi sector) pentru populaţia neinstituţionalizată cu vârsta de 18 ani şi peste, cu domiciliul permanent sau flotant în municipiul Bucureşti. 

Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2.9%, la un grad de încredere de 95%.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt... Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID? Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si