Sorin Cîmpeanu: „Resping categoric acea fugă de răspundere din partea unor directori de şcoli care aşteaptă la nivel uniform o decizie centralizată...”

Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații. Ministrul Educației a vorbit despre directorii școlilor care aşteaptă la nivel uniform o decizie centralizată. Oficialul spune că deciziile diferă între cele 17.632 de şcoli.

Author: Georgiana Balaban luni 11 octombrie 2021 , 16:31

sorin cîmpeanu directori școli decizie

Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cîmpeanu a anunţat, luni, că respinge acea fugă de răspundere manifestată de unii directori de şcoli care aşteaptă o decizie la nivel central în privinţa măsurilor care trebuie luate în cadrul unităţii de învăţământ.

El afirmă că o asemenea hotărâre la nivel naţional nu poate fi luată din cauza condiţiilor diferite din şcoli.

Citeste si: Ministerul Educaţiei: „Sunt 8.470 de elevi şi preşcolari infectaţi cu Sars-Cov-2”

Ministrul Educației a declarat, cadrul unei conferinţe de presă, că, la apariţia unei îmbolnăviri într-o clasă, se suspendă activitatea la nivelul clasei. Politicianul a anunțat că în cazul în care sunt suspendate cel puţin jumătate din numărul total al claselor dintr-o şcoală, atunci este suspendată activitatea fizică la nivelul întregii şcoli.

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

„Am adus aceste clarificări în videoconferinţa cu inspectorii şcolari generali.

Situaţia este diferită într-o şcoală în care rata de infectare este peste 6 la mie, este 6,01 la mie şi într-o şcoală în care rata de infectare într-o localitate este 18, 19 sau 20 la mie. Situaţia este diferită într-o şcoală în care avem un caz de îmbolnăvire sau de carantinare în rândul cadrelor didactice sau niciun caz, faţă de situaţia în care avem 10-15 cazuri de îmbolnăvire. Situaţia este diferită într-o şcoală în care clasele au efective reduse de elevi, în care se învaţă într-un singur schimb şi într-o şcoală în care se învaţă în trei schimburi cu clase care sunt la maxim din perspectiva numărului de elevi. Aceste situaţii sunt cunoscute doar la nivelul şcolii şi atunci separat de reguli generale, cunoscute, cele două, avem posibilitatea trecerii în online a oricărei şcoli din România emite această solicitare prin conducerea şcolii care este singura capabilă să cunoască realităţile din acea şcoală”, a explicat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Ministrul Educației a făcut un anunț privind funcționarea școlilor. Ce se va întâmpla cu elevii?

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Reacția publicată pe contul Laurei Cosoi, după nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Actrița a creat confuzie- wowbiz.ro

Cîmpeanu a transmis că inspectoratele şcolare judeţene au înţeles cum trebuie aplicate prevederile ordinului comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii. Politicianul respinge acea fugă de răspundere manifestată de unii directori de şcoli.

sorin cîmpeanu directori școli decizie

Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.

[Sursa foto: Facebook]

„Toate inspectoratele şcolare judeţene au înţeles în urma acestei conferinţe modul în care trebuie să aplice prevederile ordinului comun Ministerul Educaţiei – Minsterul Sănătăţii care acoperă toate situaţiile posibile. Resping categoric acea fugă de răspundere manifestată în puţine situaţii, dar manifestată din partea unor directori de şcoli care neînţelegând că atunci când eşti directorul unei şcoli ţi-ai asumat responsabilitatea gestionării situaţiei din acea şcoală şi aşteaptă la nivel uniform o decizie centralizată, care nu poate fi luată tocmai din cauza condiţiilor diferite între cele 17.632 de şcoli”, a transmis ministrul Educaţiei.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: "Şcolile trebuie să se închidă ultimele"

Ministrul Educației și Cercetăriii a anunțat că regulile nu se respectă în școli, dar și la nivelul întregii societăți.

Citeste si: „L-am iubit foarte mult, cu toată umilința pe care mi-a dat-o.” Vica Blochina a spus adevărul despre relația pe care a avut-o cu Victor Pițurcă- kfetele.ro

Citeste si: Afida Turner, dezvăluiri din viața de familie! Se pare că Tina Turner se temea ca fiul ei, Ronnie, să nu devină la fel de abuziv ca tatăl lui- radioimpuls.ro

„Din păcate, însă, constatăm că regulile nu se respectă nu numai în şcoli, nu se respectă la nivelul întregii societăţi, constatăm că este foarte slab înţeleasă importanţa şi necesitatea vaccinării, importanţa şi necesitatea respectării regulilor de protecţie sanitară. Nu numai în şcoli. Să ştiţi că în şcoli regulile se respectă mai riguros decât în cele mai multe medii”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Profesorii nu pot fi obligați să suporte costul testelor COVID! Sorin Cîmpeanu: „Nu există posibilitatea”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si