Costache, despre Sorina Pintea: Am să discut cu ministrul de Interne, nu poţi încătuşa persoane bolnave

Ministrul în exerciţiu al Sănătăţii, Victor Costache, cataloghează drept "regretabil" faptul că Sorina Pintea a fost scoasă în cătuşe din arestul central al Poliţiei Capitalei pentru a fi dusă la spital.

G.B., miercuri 04 martie 2020 , 17:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Costache spune că "poate ar trebui adaptate procedurile". La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că a dispus şefului Poliţiei Române să verifice modul în care poliţiştii au acţionat în acest caz.

Citeste si: Avocatul Sorinei Pintea, declarații halucinante: ”Nu a mâncat nimic de 72 de ore! Este torturată psihic!”

Victor Costache a afirmat, miercuri, la Parlament, că în opinia este "regretabil" faptul că fostul ministru al Sănătăţii, care suferă de o boală autoimună, a fost plimbat în cătuşe de la arest la spital, atunci când a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citeste si: Ciolacu: Decizia politică este ca doamna Pintea să fie suspendată din PSD

Costache, despre Sorina Pintea: Am să discut cu ministrul de Interne, nu poţi încătuşa persoane bolnave

Costache a spus că probabil ar trebui schimbate procedurile, având în vedere că este vorba despre un om bolnav, care nu prezintă niciun pericol.

"Am să discut cu ministrul de Interne, nu poţi încătuşa persoane bolnave, care nu prezintă risc. Poate ar trebui adaptate procedurile, vă daţi seama, nu sunt un expert în domeniu, dar...”, a adăugat Victor Costache.

Costache, despre Sorina Pintea

La rândul său, Marcel Vela a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează ce s-a întâmplat cu Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, care a fost scoasă încătuşată.

Citeste si: DETALII DE ULTIM MOMENT! Cum va rezista Sorina Pintea în pușcărie! Fostul mininstru al Sănătății suferă de o boală autominună gravă ce poate atinge cote alarmante în condiții de arest!

"Pentru a clarifica ceea ce s-a întâmplat aseară, am dispus şefului Poliţiei Române să facă o verificare pentru modul de acţiune al poliţistilor în acest caz. Am dispus şi Direcţiei Medicale să facă un control la tot ceea ce ţine de avizul medical pe care responsabilii care răspund de sănătatea deţinuţilor, toate acestea au fost coordonate corect şi legal. În funcţie de raportul Direcţiei Medicale şi raportul şefului Poliţiei Române, vom anunţa în timp util măsurile luate în acest caz”, a afirmat Marcel Vela.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost scoasă din arest, marţi seară, pentru un nou consult medical, dat fiind că, în condiţiile în care suferă de o boală autoimună, starea sa sănătate s-a agravat. Avocaţii lui Pintea au criticat faptul că autorităţile au creat condiţiile pentru ca aceasta să fie filmată de aproape, încătuşată şi într-o stare fizică precară.

Citeste si: Sorina Pintea n-a mancat nimic de 72 de ore, in arest! Reactia dura a avocatului sau: ''Acte de tortura''

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si