Decizie șoc în cazul Sorinei Pintea. Ce se va întâmpla cu fostul ministru al Sănătăţii

Tribunalul Bucureşti a decis revocarea controlului judiciar în cazul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată. Decizia instanţei nu este definitivă.

Author: R.B. joi 02 iulie 2020 , 13:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tribunalul Bucureşti a hotărât să revoce măsura preventivă a controlului judiciar în privinţa Sorinei Pintea. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. La sfârşitul lunii aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Citeste si: Managerul Spitalului din Focșani, infectat cu coronavirus și acuzat că a fugit cu calculatorul de la birou, este putred de bogat! Constantin Mândrilă are terenuri arabile, o fâneață de două hectare, o casă și un apartament!

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă «Dr.

Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Citeste si: Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, trimisă în judecată pentru infracţiunea de luare de mită, în formă continuată

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Anterior sesizării instanţei de judecată, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reţinută infracţiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Pintea a fost arestată pentru 30 de zile în 29 februarie. În timpul arestului, ea a acuzat grave probleme de sănătate, iar în 6 martie instanţa a decis ca ea să fie plasată sub control judiciar.

Citeste si: Sorina Pintea, repusă în funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si