Sorina Pintea trimite mesaje pacienţilor şi îi întreabă dacă li s-a cerut şpagă în spitale! Campanie inedită a Ministerului Sănătăţii de combatere a corupţiei

Ministerul Sănătăţii încearcă să elimine corupţia din spitalele de stat prin încurajarea pacienţilor de a raporta eventualele ”atenţii” care le-au fost solicitate.

Radu Constantin, joi 17 ianuarie 2019 , 20:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un mesaj semnat de ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a fost trimis pe telefonul mobil al mai multor pacienţi care au fost internaţi sau au ajuns la camera de gardă a unor spitale de stat. Acesta conţine un link spre un formular care intră anonim în baza de date a Ministerului Sănătăţii.

Formularul se referă atât la calitatea serviciilor şi eficienţa acestora dar se concentrează mai ales pe eventualele acte de corupţie din spitale.

”Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?”, este una dintre întrebări.
”Doriţi să raportaţi responsabilului anticorupţie al Ministerului Sănătăţii faptul că vi s-au solicitat bani sau atenţii?”, este o altă întrebare.

Alte întrebări se referă la nivelul de curăţenie din spitale, dacă pacienţii au fost obligaţi să cumpere medicamente sau materiale sanitare şi dacă starea de sănătate este mai bună după externare. 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si