Sos pesto. Cum se prepară corect? Recomandările marilor bucătari

În bucătăria europeană, sosul Pesto este foarte apreciat. Acesta este originar din Italia, o țară cu cele mai cunoscute gastronomii din lume. Iată cum se prepară sosul Pesto în mod corect!

Author: Alexandra Bercea miercuri 28 septembrie 2022 , 13:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sosul pesto este un sos italienesc, însă a fost preluat și de alte țări. Acesta poate fi servit alături de paste, cartofi sau pui. Iată cum se pregătește sosul pesto, dar și ce rețete poți încerca!

INGREDIENTE

  • 200 g busuioc proaspăt
  • 5 căţei de usturoi
  • 150 g parmezan
  • 100 g muguri de pin/ alune sau migdale
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 Mod de preparare

Se pun mugurii de pin/alunele/migdalele la prăjit într-o tigaie.

După ce s-au prăjit, se toacă mărunt și se amestecă cu usturoiul.

Citeste si: Adevărul despre leurdă, planta care a invadat pieţele

Se adaugă frunzele de busuioc și parmezanul și se amestecă bine.

Uleiul de măsline se adaugă în fir subțire, mixând. Se pune sare şi piper, după gust (este posibil să nu fie nevoie de multă sare, parmezanul fiind deja foarte sărat).

Toate ingredientele se omogenizează bine cu blenderul sau într-un mojar cu pistil. A doua variantă este preferată de italieni, întrucât oferă o aromă și o textură pe care mixerul nu le poate reda.

Se servește proaspăt, în maxim trei zile de când a fost preparat, sau se poate congela, pentru a putea fi folosit ulterior fără să își piardă din aromă.

Rețetă de paste cu sos pesto

Ingrediente

  • O jumătate de cățel de usturoi
  • Sare
  • Ulei de măsline
  • Un sfert din sucul unei lămâi
  • Un sfert de suc lime
  • O mână de muguri de pin
  • O mână de parmezan ras
  • O mână de frunze de busuioc

Mod de preparare

Dacă ai pregătit sosul pesto, nu îți mai rămâne decât să fierbi pastele, conform indicațiilor de pe pachet. Acestea pot fi de orice tip, însă sunt recomandate spaghetele sau farfalle, pastele în formă de fundiță. 

Pastele fierte se scurg de apă și se amestecă imediat cu sosul pesto. Se servesc calde și pot fi decorate cu puțin parmezan și roșii cherry.

Rețetă de pui la cuptor cu sos pesto

Ingrediente

Două bucăți de piept de pui

4-5 roșii

Sos pesto

Două linguri de parmezan

Piper

Sare

Condimente, după gust

Mod de preparare al puiului la cuptor cu sos pesto 

Taie fiecare bucată de piept de pui în jumătate, astfel încât să obții patru felii. Pune-le într-o tavă și unge-le cu sos pesto, după care așează feliile de roșii și mozzarella, pe care vei presăra sarea, piperul și condimentele.

Pune puiul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute și bucură-te de o masă copioasă! Puiul la cuptor cu sos pesto se poate servi și cu salată, orez sau paste.

Citeste si: Pesto de leurdă. Unul dintre cele mai savuroase sosuri. Ingredientul secret!

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si