Soția lui Dacian Cioloș știe cum să rezolve problemele din penitenciare! Valerie Villemin îi poate învăța pe deținuți să nu mai fie violenți

În plin scandal legat de eliberarea infractorilor din închisori, soția lui Dacian Cioloș vine cu o soluție de reeducare a deținuților.

Radu Constantin, joi 24 ianuarie 2019 , 10:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Valerie Villemin, soția lui Dacian Cioloș, propune un mod inedit de reeducare a infractorilor: prin introspecție și gestionare a emoțiilor. Propunerea vine într-un moment în care pe scena politică se dă o adevărată luptă pe modificarea codului penal și pe recursul compensatoriu care a scos din penitenciare zeci de mii de deținuți.  

”Pentru a avea un schimb fructuos, important e să fii prezent și să poți depăși impulsurile emoționale. În acest sens, Mindfulness ajută foarte mult, dezvoltă inteligența emoțională și te ajută să fii stăpân pe emoții. Iar dacă emoțiile sunt prea puternice, să înveți să le gestionezi. Și în închisoare la fel, acolo e multă suferință. Minfulness te ajută foarte mult să te reconectezi la tine, la nevoile tale, la introspecție, să înțelegi de ce ai ajuns acolo. În Statele Unite este foarte folosit în închisoare, cu rezultate foarte bune. Violența scade, violența în închisoare”, a explicat Valerie Villemin într-un interviu pentru revista ”Psychologies”.

Citeste si: Dacian Cioloş este desfiinţat de Marilena Rotaru, pentru că i-a comparat pe politicienii de azi cu boierii de pe vremuri: “Mentalitate de torţionar la un lider care ne cere voturile”

Soția lui Dacian Cioloș, trainer autorizat de Mindfulness

Conform site-ului soției lui Dacian Cioloș, ”Mindfulness desemnează starea care apare atunci când alegem să ne îndreptăm atenția asupra momentului prezent, fără judecăți de valoare, cu deschidere, curiozitate detașată și bunăvoință”. Mindfulness poate duce la reducerea stresului și se poate învăța, unul din trainerii autorizați fiind chiar Valerie Villemin.  

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si